Tips redaksjonen
29.04.2014

Nimo-KG i rekordsamarbeid med Findus

Mer enn én årsomsetning – i én enkelt ordre. Så stor er bestillingen som teknologileverandøren Nimo-KG har fått fra matvaregiganten Findus, som nå oppdaterer sitt produksjonsanlegg i skånske Bjuv. De nye maskinene vil være i drift om ett år og vil håndtere nesten alle produktene som forlater fabrikken – 260 000 pakker hver eneste dag.

– Dette er vårt mest omfattende prosjekt noensinne, og vi er svært glade for tilliten, sier Torsten Palmgren, salgssjef hos Nimo-KG.
  I nesten 25 år har Nimo-KG, som er spesialist på skreddersydde tekniske løsninger til næringsmiddelindustrien, støttet fabrikken til Findus i Bjuv. Den produserer de fleste av Findus’ forskjellige varianter av frosne grønnsaker og wokblandinger, og allerede i dag bruker fabrikken en rekke heiser, tømmeenheter, veiestasjoner og blandere fra Nimo-KG. Oppdragene har så langt variert i omfang, men selv de største overgås av den nyeste bestillingen: et komplett oppveiingsanlegg i rustfritt stål med en lengde på 36 meter.
  – Dette oppdraget er en viktig del av det største investeringsprosjektet noensinne i Findus, og med Nimo-KGs hjelp vil vi klart øke vår konkurranseevne i forhold til europeiske produsenter, sier Ronny Bengtsson, fabrikksjef i Findus Bjuv.
  – Vi skal jobbe intensivt med dette i hele 2014. Anlegget omfatter en real plattform i rustfritt stål med 17 tømmestasjoner og et likt antall isolerte bufferlommer. Hver lomme har sin egen vibrerende renne under som rister de frosne grønnsakene til hver sin vekt for å sikre at hver enkelt mengde er riktig før delene blandes i syv gigantblandere. Størrelsen på prosjektet har krevd en intern mobilisering, og dessuten har vi nettopp ansatt en konstruktør. Vi vil også hente inn ytterligere konsulenthjelp i løpet av våren, sier Torsten Palmgren.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1