Tips redaksjonen
05.05.2015

Nikon sitt første speilreflekskamera med vippbar berøringsskjerm

I begynnelsen av februar kom Nikon med sitt første systemkamera med vippbar berøringsskjerm. Det lette, kompakte og allsidige kameraet gjør det enklere å ta gode bilder enten det gjelder fashionshoots eller ”selfies” for deling i sosiale medier.

Innebygd teknologi for trådløs overføring av bilder til et nettbrett eller smarttelefon lar deg enkelt dele bilder på sosiale medier. Kameraet mestrer alt fra fotografering av motiver i raske bevegelser til motiver i dårlig lys. En stor bildebrikke i DX-format og et følsomhetsområde på ISO 100–25 600 gjør at du kan forevige dårlige belyste motiver. Bilder og film får imponerende detaljskarphet selv ved utskrifter i stort format og for visning på skjerm. D5500 er mindre, lettere, tynnere og mer ergonomisk enn sin forgjenger. Berøringsskjermen kan vinkles, og kamerat kan styres som en smarttelefon. Dette opplyser Nikon i en pressemelding.
   Jon Aasen, produktspesialist i Nikon, sier at kameraet har en brukervennlig berøringsskjerm i tillegg til at kamerahuset er lett og kompakt. Batterikapasiteten er fordoblet sammenlignet med konkurrerende modeller. – Som kronen på verket gjør den trådløse forbindelsen at du enkelt kan overføre bilder direkte til en smartenhet for deling på sosiale medier, sier han.
   Ønsker du å fokusere eller endre innstillinger som blenderåpning, følsomhet (ISO) og lukkertid, gjøres dette enkelt fra berøringsskjermen. For å zoome inn eller ut under bildevisning klyper du fingrene sammen eller drar de fra hverandre på skjermen. Du kan også benytte kameraets pekeskjerm når du fotograferer med søkeren takket være pekeskjermens nye funksjon som gjør at du kan gjøre viktige innstillinger ved å dra med fingrene. Kameraet kan også fjernstyres via et nettbrett eller en smarttelefon.
   Nikon D5500 er tilgjengelig til en veiledende pris på 8290 (bare kamerahus) eller 9390 med 18–55mm VR II inkludert mva.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1