Tips redaksjonen
25.03.2014

Nespresso lanserer smaken av Etiopia

Nespresso har lansert en ny Lungo fra Etiopia som går rett inn i det faste kaffesortimentet. Etiopia er kaffens vugge og kjent for sin kaffe med utsøkt blomsteraktig karakter. Bukeela ka Ethiopia er den første etiopiske kaffen i den eksklusive Pure Origin Grand Cru-serien. 

Bukeela ka Ethiopia Grand Cru er en 100 prosent Arabica-kaffe. De grønne bønnene er brent hver for seg etter opprinnelsessted («split roasted»), noe som gir en helt spesiell aroma. Servert som en lungo er kaffen delikat og frisk, med aromaer som minner om sjasmin, hvite liljer, bergamott og appelsinblomst. Med melk blir den etiopiske kaffen fyldigere og mildere i smaken. Melken gir en smak av karamell i kaffen, uten at den mister den blomsterpregede karakteren. Som en kaffe latte overrasker den  smaksløkene med hint av søte kjeks, i tillegg til notatene av karamell. 

Fra Etiopias fruktige høyland
De håndplukkede kaffebønnene kommer fra to ulike områder på Etiopias fruktbare høyland. Den sørlige regionen av Sidama er kjent for sine fine arabicabønner. I Vest-Etiopia finner man den tyngre, naturlig behandlede grønne kaffen, som gir innslag av muskat i Bukeela ka Ethiopia.
 
Bukeela ka Ethiopia Grand Cru og Pixie Lungo-kopper (160 ml) har samme kobberfarge, som minner om det afrikanske jordsmonnet. Bukeela ka Ethiopia Grand Cru, samt tilhørende kopp, er tilgjengelig i Nespresso Boutique. 

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1