Tips redaksjonen
02.01.2018

National Oilwell Varco satser på kompetanseheving og personellsertifisering

I likhet med andre aktører i offshorebransjen har National Oilwell Varco (NOV) vært gjennom krevende tider og omfattende nedbemanning. For å sko seg til fremtiden satser de sterkt på kompetanseheving i alle ledd. – Kompetanseheving og dokumentasjon av kompetanse er en viktig del av strategien vår fremover, forteller Petter Tollefsen, Manager Engineering and Product Support i NOV.

Satser på personellsertifisering
Det gjennomføres kompetanseheving i alle ledd, både for elektropersonell og ikke-elektropersonell. For sitt elektropersonell har NOV valgt å satse på den internasjonale personellsertifiseringsordningen IECEx CoPC, som gir internasjonalt sertifikat for personell som skal jobbe med Ex. – I nedgangstidene har vi rettet fokus på kompetanse. Vi mener at det å beholde og videreutvikle vår kompetanse er nøkkelen til suksess, sier Tollefsen. Han mener at hele bransjen har fått mer fokus på dokumentasjon av kompetanse etter DeepWater Horizon-ulykken og sikter blant annet til kunnskap til å kunne utføre tennkildekontroll for å unngå ulykker.

Etterspurt dokumentasjon
At dokumentert kompetanse stadig blir mer etterspurt, kan Geir Larsen i opplæringsselskapet Trainor bekrefte. Trainor har kjørt kurs og opplæring på Ex-området i mange år, og etter at de tidligere i høst ble godkjent som sertifiseringsorgan for IECEx CoPC, kan de endelig tilby personellsertifisering her i Norge. – Vi ser en økende etterspørsel fra markedet om å dokumentere kompetanse gjennom denne sertifiseringen, sier Larsen. Sertifiseringen gir et uavhengig bevis på at en person har kunnskap og ferdigheter til å utføre arbeider i henhold til internasjonale Ex-standarder.

Sertifiseres før jul
National Oilwell Varco var første selskap ut til å gjennomføre sertifiseringsløpet i regi av Trainor 18.-19. desember. Larsen er glad for at en stor og seriøs aktør som NOV har valgt å gå for personellsertifiseringen. –Det er et krevende løp de skal gjennom, men de kommer styrket ut i andre enden i form av økt kunnskap og en uavhengig tredjeparts sertifisering som gjelder globalt. I et marked preget av flyt av arbeidskraft over landegrenser vil et IECEx-sertifikat gi både trygghet og konkurransefortrinn, sier Larsen.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1