Tips redaksjonen
28.05.2014

Nå kan du ta netteksamen for VHF-radio

Telenor Maritim Radio tilbyr nå eksamen for SRC/VHF-sertifikat og kjøp av brukerlisens på Internett.  Med den nye løsningen kan du sitte hjemme og ta VHF-eksamen på nettet.

– Maritim VHF-radio er et sikkert og lett anvendelig kommunikasjonssystem, sier fagansvarlig sertifikat, Geir Vareberg i Telenor Maritim Radio.
  – Tidligere måtte eksamenskandidaten møte fysisk opp på en av Telenor Maritim Radio sine lokasjoner eller hos enkelte forhandlere for å ta SRC/VHF-sertifikat (Short Range Certificate/veldig høy frekvens), fortsetter Vareberg.  Rundt 4647 tar årlig eksamen og får VHF-sertifikat, men Telenor Maritim Radio regner med at dette vil øke nå som eksamen er lettere tilgjengelig, sier Vareberg.

Sikkerhet til sjøs
– Foruten å ha kontakt med familie og venner på sjøen får du på beste og raskeste måte hjelp via VHF når du trenger det, fortsetter han.
  – Bruk av VHF til sjøs er et sikkert kommunikasjonsmiddel dersom du kommer i nød, forklarer Vareberg. Det eneste du behøver å gjøre, er å trykke på en nødknapp, og din identitet og posisjon blir sendt til kystradioen samt til omkringliggende fartøyer. VHF-radio gjør at nærmeste fartøy som har radio, vil høre din melding og komme til unnsetning, avslutter Geir Vareberg.
  Telenor Maritim Radio har fem kystradiostasjoner som dekker hele Norges kyst.
 

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1