Tips redaksjonen
20.01.2016

Nå er marmorkjøkkenet her

Som et resultat av et samarbeid mellom møbeldesigneren Jonas Lindvall og Drømmekjøkkenet vises nå en helt unik kjøkkenøy i marmor.

Fordelene med marmor er mange. I tillegg til materialets naturlige skjønnhet, er det ekstremt holdbart. Lindvall trekker også frem materialets beroligende effekt. Allerede i antikken kunne man se marmor på både kjøkken og bad. Materialet har en lang historie og ble lenge kjøpt av mennesker som ønsket å vise sin velstand. Nå ser vi derimot at marmor er en tydelig trend i interiørverdenen – ikke bare på kjøkken og bad, men også på mindre pynte- og bruksgjenstander.
   I dag kjøpes marmor først og fremst fordi den er vakker, trendy og holdbar, ikke for å vise hvor tykk lommeboken er. Marmor har lenge vært et attraktivt materiale å lage benkeplater av. Materialets motstandsdyktighet, holdbarhet og kalde overflate gjør marmoren godt egnet til både baking og matlagning. Nå tar designeren Jonas Lindvall og Drømmekjøkkenet marmoren til et nytt og spennende nivå. Her vises ikke bare en benkeplate, men en hel kjøkkenøy kledd i solid Carrara-marmor.
   – Visse materialer har en sterk kobling til det kulinariske miljøet, og marmor har blitt brukt på kjøkkenet gjennom flere århundrer. Bortsett fra de praktiske fordelene har marmor et genuint uttrykk som jeg syns er veldig attraktivt. Hver eneste marmorskive har et eget mønster og er helt unik, noe som er karakteristisk for naturlige materialer, sier Jonas Lindvall.   
   Kjøkkenøya er bygd av rammer i hvitpigmentert ask. Dørene er kledd med 6 mm tykk marmorfiner. Benkeplaten måler 300 x 65 cm og er 10 cm tykk.
   Tidligere samarbeid mellom Jonas Lindvall og Drømmekjøkkenet har resultert i kjøkkenseriene Magnum, Zenus og den prisbelønte serien K2 fra 2011.

Kilde: perpr.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1