Tips redaksjonen
23.10.2014

Möller's tran feirer 160 år

Tranen har lange tradisjoner i Norge.  I middelalderen ble tran brukt som medisin, blant annet som salve og senere til behandling mot rakitt. Peter Möller var mannen som virkelig fikk øynene opp for hvor sunt tran var. Gjennom en ny metode klarte han å fremstille tran av en helt annen smak og kvalitet enn tidligere og gjorde dermed de edle dråpene langt mer tilgjengelig for folket.

– I år er det 160 år siden en Peter Möller introduserte Möller's Tran for det norske markedet. I den anledning er det klart vi må feire en av Norges eldste merkevarer stort, sier Katherine Hushovd, produktsjef i Axellus for Möller's Tran.
  Kampanjen som har blitt kjørt i høst, går under slagordet «160 år i folkets tjeneste». Det er for å markere det store bidraget han ga til den norske folkehelsa. Ikke bare gjorde apotekeren Möller tranen mer tilgjengelig, men han sørget også for å gi god opplæring og informasjon til de som skulle selge den. 

Kongen av helse
– Siden 1850-årene har den forventede levealderen steget med 30 år – fra under 50 til dagens levealder på ca. 80 år. Vi i Møller's Tran kan ikke ta æren for det, men vi har bidratt til et sunnere Norge. Med det store fokuset som er på helse, håper vi enda flere vil innse at tran er noe av det sunneste du kan ta for å holde deg frisk. Året rundt, sier Hushovd.


[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1