Tips redaksjonen
29.12.2015

Mindre vibrasjon, mer ytelse

Det universelle oppussingssystemet FEIN MultiMaster og FEIN MultiTalent i nye batteriversjoner har nå enda mindre vibrasjon og mer kraft. Antivibrasjonssystemet til FEIN reduserer de følbare vibrasjonene med opptil 70 prosent. Kraftige motorer og stor svingningsvinkel sørger for det raskeste arbeidsforløpet i denne klassen. Dette opplyser selskapet i en pressemelding til Ny Teknikk.

FEINs antivibrasjonssystem
Takket være en innovativ konstruksjon overføres de oscillerende bevegelsene til elektroverktøyet i svært liten grad, og ikke til brukeren og batteripakken.   
   Antivibrasjonssystemet utviklet av FEIN kobler nå også i de batteridrevne modellene den selvbærende motoren komplett fra motorhuset ved hjelp av elastiske dempeelementer. Når vibrasjonen reduseres med opptil 70 prosent, blir forskjellen tydelig merkbar for brukeren, og de oscillerende elektroverktøyene oppnår vibrasjonsklasse 0 innenfor nesten alle bruksområder. I tillegg reduserer også antivibrasjonssystemet støyutviklingen betraktelig.

Høy ytelse og allsidige bruksområder
FEIN batteridrevne MultiMaster brukes i en rekke oppussings- og byggearbeider i den profesjonelle håndverksbransjen. Med en kraftig, effektiv DC-motor og en amplitude som er forsterket med 2 x 1,7 grader, oppnår den rundt 50 prosent raskere arbeidsforløp enn forgjengeren ifølge produsenten. Ny elektronikk med en turtallsgenerator i motoren sørger for konstant turtall, også under belastning. Den nye FEIN batteridrevne MultiMaster har en 18-volts litium-ion-batteripakke med en kapasitet på 2,5 Ah, som gjør at den jobber på en pålitelig og utholdende måte. Takket være SafetyCell Technology har batteripakkene fra FEIN spesielt lang levetid. En separat kommunikasjonsledning med nødstopp beskytter batteriet og verktøyet mot skader forårsaket av overbelastning, overoppheting og dyputlading. Batterinivået kan leses av direkte på batteriet.
   Med en vekt på bare 1,8 kg (iht. til EPTA), et nett grep og en god vektbalanse er den nye FEIN batteridrevet MultiMaster mer håndterlig enn forgjengeren. FEIN QuickIN hurtigspennsystem sørger for raskt og komfortabelt verktøybytte. Den leveres i en plastkoffert med tilbehør til en rekke bruksområder. Settet med 17 ulike deler omfatter slipeplater og slipetilbehør, sagblader (Long-Life og HSS varianter) og en stiv sparkel. I tillegg inneholder settet også to batterier og en hurtiglader.

Hendig økonomimodell
FEIN batteridrevne MultiTalent bruker 12-volts litium-ion-batterier med 2,5 Ah og er nybegynnermodellen i sortimentet av batteridrevne, oscillerende verktøy. Den er også mindre og lettere enn den kabelfrie FEIN MultiMaster. Takket være den kompakte konstruksjonen og en vekt på bare 1,5 kg er den svært hendig. Med en kraftig 4-polet DC-motor og 2 x 1,6 grader amplitude oppnår oppussingssystemet et tydelig raskere arbeidsforløp enn de fleste konkurrentene med 18-volts batterier. Akkurat som FEIN batteridrevet MultiMaster er denne nybegynnermodellen utstyrt med en turtallsgenerator. Batteriene bruker SafetyCell Technology og har en nivåindikator på alle batteripakkene. FEIN batteridrevet MultiTalent med QuickIN hurtigspennsystem leveres i en vektøykoffert i plast med tilbehørsutstyr til sliping og saging.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1