Tips redaksjonen
21.12.2016

Michelin leverer nye dekk til Boliden

Michelin lanserer nye dekk for dumpere i gruveindustrien og leverer de første dekkene til Boliden Aitikgruve. Nye Michelin 40.00 R57 XDR3 oppgis å gi økt levetid på minst 10 prosent sammenlignet med sin forgjenger, Michelin XDR2.

De nye dekkene 40.00 R 57 og 53/80 R 63 Michelin XDR3 er utviklet for dumpere som brukes i åpne dagbrudd. En av de største utfordringene som gruveindustrien står overfor, er å jobbe mer effektivt og lønnsomt uten at det påvirker sikkerheten på arbeidsplassen.
Michelin XDR3 er utviklet med tre nye innovasjoner som bidrar til økt levetid på minst 10 prosent.

Et revolusjonerende nytt dekkmønster
Det nye dekkmønsteret gir flere fordeler: Dekkene oppnår bedre holdbarhet på grunn av bedre varmespredning når slitebanen er 8 °C kjøligere. Holdbarheten økes ytterligere ved at større volum av gummi i slitebanen er i kontakt med bakken. Det reduserer slitasje og gir bedre fordeling av belastningstrykket i kontaktflaten på grunn av lavere marktrykk. Skuldrenes mønsterblokker låses med hverandre i svinger og reduserer dekkslitasjen.

Fire nye gummiblandinger
En ny blandingsprosess sikrer homogen sammensetning av gummiblandingen og øker dermed holdbarheten. Hver enkelt type av gummiblandingen har spesielle egenskaper som er tilpasset forholdene på arbeidsplassen og bruksområdet, fra høy holdbarhet til høy hastighetskapasitet.

Korrosjonsbestandige stålkabler
De høyfaste stålrørene som brukes i dekkenes arbeidslag og ramme, er 10 prosent sterkere enn i XDR2 og er isolert med gummi for å hindre spredning av korrosjon ved skade. Dette er med på å forlenge dekkets levetid.
   Michelin XDR3 er også forberedt for MEMS. Det betyr at man raskt og enkelt kan installere sensorer av det nyeste slaget for sanntidsoverføring av informasjon om temperatur og lufttrykk.
   Michelins forsknings- og utviklingsteam har investert mer enn seks år i å utvikle det nye dekket. Under den omfattende testprosessen er det blitt kjørt mer enn 25 millioner kilometer, noe som tilsvarer 625 ganger rundt jorden.
   Michelin 40.00 R 57 XDR3 ble lansert i september 2016, og 53/80 R 63 kommer i januar 2017.

Kilde; cision.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1