Tips redaksjonen
24.10.2017

Eventyrlig motorfest på Lillestrøm

I år strekker arrangørene seg langt og lenger enn langt for å skape eventyrlige opplevelser og yrende bil-glede for besøkende og utstillere. Fjorårets besøksrekord skal utfordres. Oslo Motor Show (OMS) 2017 er det åttende i rekken.

– Jeg blir bare stoltere og stoltere etter hvert som detaljene faller på plass. I år synes jeg vi overgår oss selv og har et program som vil styrke vår posisjon som landets ledende motor-evenement. 2017-utstillingen blir en motorfest Norge aldri har sett maken til, sier messegeneral Tommy Larssen ubeskjedent.

Krembiler fra BMW
Den tyske bilfabrikanten tar godt vare på sin historie og har et velrenommert og godt besøkt museum i München, BMW Welt. Et nær hellig sted for petrol-heads. I tilknytning til BMW Welt har de også et “hemmelig” lager av helt spesielle kjøretøy som ikke er en del av den faste utstillingen.
   Der finnes det utrolig mange godbiter som sjelden eller aldri har blitt utstilt. Fire av disse unike objektene sendes i oktober fra Tyskland til OMS på Lillestrøm.

Petter Solberg kommer til fartsfesten
Petter Solberg har sagt at han skal kjøre oppvisning på racingbanen ute i bakgården på OMS.
   Men som kjent: Petter ble skadet under en VM-runde i Latvia og måtte på sykehus. – Vi tror likevel at han vil være klar til å vise sine kjøreferdigheter for våre OMS-besøkende i slutten av oktober. Petter vet at han har en stor fanskare blant OMS-gjestene, forteller Larssen.

Full fres blir det uansett
I bakgården ved Norges Varemesse vil mange andre dyktige kappkjørere gjøre sitt ytterste for å imponere et kyndig og kresent motorsportpublikum. På racing-arenaen skal det kappkjøres som aldri før innenfor rally, rallycross, dragrace og drifting. Og det blir oppvisningsløp i andre grener. Til fryd for øyne, neser og ører. Mange kilo gummi skal legges igjen på asfaltdekket.

Tyngst av de tunge og flottest av de flotte
Som ethvert motorshow med respekt for seg selv har OMS også store utstillinger med feite gatebiler, overdådige amcars, nostalgiske veteraner og ekstreme sportsbiler. Spektakulære MC-er har de også funnet plass til. Og ikke minst de fantastiske truckene med egenskaper og motivlakkeringer som kan ta pusten fra en. De flotteste av dem vil få fortjente titler og pokaler.

Satser på familier og barn/unge
Også i år har OMS en egen hall med aktiviteter og tilbud spesielt myntet på unge og familier med barn. Hele hall B er satt av til dette. Her kan de håpefulle for eksempel kan kjøre gokart, eller små elektriske biler.

Større enn noen gang
For å få plass til alt tar vi i bruk hver eneste kvadratmeter vi har til rådighet pluss utearealet, forklarer Tommy Larssen. Det er ikke mange messer i Norges som krever så mye plass.

 Makeweb CMS 4.1