Tips redaksjonen
20.09.2017

Digitalisering i sentrum på Norges største industrimesse 2017

20.–21. september lanseres Advanced Engineering på X Meeting Point (tidligere Exporama) utenfor Oslo. Dette er Norges største industrielle messe, og den vil ha deltakere fra både inn- og utland. I år vil digitalisering av norsk industri stå i sentrum. Fremtiden er nærmere enn vi tror, og den industrielle, digitale revolusjonen skaper store muligheter for Norges utvikling og økonomi.

Stjerneingeniør fra NASA
Victor Luo, Senior Technical Lead and Human Interfaces Engineer i NASA blir en av messens keynote-talere. Han vil snakke om den seneste teknologien NASA bruker og om noen av organisasjonens forskningsprosjekter. Han vil fortelle om deres forskning og utfordringer de har støtt på gjennom bruk av blant annet VR/AR (virtual reality/augmented reality), robotteknologi og nye materialer. Han kommer også til å snakke om hvordan fremtiden kommer til å se ut.
   NASA ser på VR og AR som nyttige verktøy for å gi astronauter mer selvstendighet ute i rommet, men disse nye teknologiene kan også brukes som treningsverktøy før astronautene forlater Jorden.
   – Med denne informasjon ser det lyst ut for VR/AR-bransjen, da bruksområdene bare vokser, sier Ester Fardell, prosjektleder for Advanced Engineering 2017.
   Messen kommer til å ha et eget VR-område på plass der besøkerne får mulighet til å prøve teknologien. Vertskap for området er det norske VR selskapet Dimension 10.
   I tillegg til Victor Luo blir det også andre prominente talere på messen, blant annet Bård Eker, Eker Design, professor Maria Strømme, Uppsala Universitet. Oliver Barrowclough, SINTEF og ekspertkommentator i fotball Tom Nordlie. Det blir også talere fra IKT NORGE, Telenor, Data Respons og Hatteland.

3dp-Dagen
På messen kommer 3dp Norge til å arrangere konferansen 3dp-Dagen, som vil ha fokus på hvordan norske industriforetak kan benytte seg av additiv tilvirkningsteknologi.
   – 3d-printerteknikken vokser sterkt i Norge med flere interessante prosjekter. I løpet av 3dp-Dagen kommer vi til å samle noen av de fremste norske ekspertene på området for å gi de besøkende konkret nytte, investeringstips, orientering om omverdenen og en rekke interessante kundeeksempler som vil kunne øke forståelsen for hvordan man kan tilvirke smartere, det være seg i produktutviklingen eller som et alternativ til eksisterende produksjonsutstyr, sier Mattias Kristiansson, sjefredaktør for 3dp Norge og ansvarlig for 3dp-Dagens konferanseprogram.
   – Advanced Engineering har et bredt spekter av fokusområder der vi har merket at Additive Manufacturing og Design Engineering så langt har vært svært populære. Derfor tror vi at nettopp 3dp-Dagen kommer til slå godt an blant både besøkere og utstillere, sier Lina Schewenius Lund i Easyfairs.
   Utstillere på messen innenfor 3D er bl.a. EOS, Simplify/3D systems, Canon/CCS Gruppen, Cascade Control, Kaspo Maskin, PLM Group, Protech, Tronrud Engineering og 3D NET Norge.

Bli micro-chippet
På Advanced Engineering vil de mer vågale deltakerne få muligheten til å digitalisere seg selv kostnadsfritt ved å bli micro-chippet. En chip blir injisert i den myke delen av hånden. På denne måten vil selskapet Biomax vise hvordan kroppen kan kommunisere med den digitale verden rundt oss. Ti av de besøkende vil få tilbud om å bli micro-chippet. 

For sportsbilentusiaster
Sportsbilentusiaster vil få anledning til å stifte bekjentskap med det råeste innenfor kategorien supersportsbiler. Forhandler av sportsbiler i superklassen, Autoxo Norway, vil være til stede og vise frem nyheter. Det blir anledning til prøvekjøring, og deltakerne på messen får dessuten muligheten til å undersøke nærmere detaljer og teknikker i disse bilene.

Utstillinger og «Oktoberfest»
Når denne avisen går i trykken, er noe over 100 utstillere påmeldt til Advanced Engineering 2017, blant annet store utenlandske selskaper som ABB, Atlas Copco, Canon, Zeiss og Mitsubishi. De besøkende vil få se mange spennende nyheter, og det blir rikelig anledning til sosialt samvær, blant annet på «Oktoberfesten» i messelobbyen onsdag 20. september fra kl. 16.30 til kl. 18.00, der det vil bli servert lett mat og drikke helt kostnadsfritt.

 Makeweb CMS 4.1