Tips redaksjonen
29.04.2014

Med doen midt på gulvet

De nye trendene skal ha fossefall i dusjen, og berøringsfri dusj og toalett. I dusjen har man dessuten sitteplass, så man slipper å holde balansen ved innsmøring med dusjkremer. 

Berøringsfritt
Toalettet midt på gulvet er en ny baderomstrend. 
  Åse Imset er interiørarkitekt, med baderom som spesialfelt. Hun følger trendbildet innenfor bad tett og reiser rundt på ulike messer i Europa.
  – Flere leverandører kommer nå med berøringsfrie armaturer til dusjen, der temperaturen og massasjedysene er forhåndsinnstilt. Doen kan gjerne stå midt på gulvet. Toaletter med vask og fønfunksjon passer rett inn i dette trendbildet, sier Imset.
  Å benytte en tosidig vegg er veldig i tiden – med dusj på den ene og do eller vask på den andre siden.
  – Fossefall fås også i dusjen. Den har da en vender på veggen som gir muligheten til å veksle mellom fossefall og vanlig dusj, forteller hun.
  I dusjen har man dessuten sitteplass så man slipper å holde balansen når man smører seg inn med dusjkremer. Plassen gjør det i tillegg enklere å barbere leggene.
  Hun forteller at også urinaler blir stadig vanligere.
  – Urinal kan fås elektronisk og vannet renner når urin treffer skålen. Det blir mer hygienisk, sier hun. 

Utfordrende trender
Selv om marmor nå er «in», mener Imset at man må huske på at dette er et krevende materiale.
  – Badekarene er for det meste laget i akryl Quaryl, men fås også i marmor. Disse blir veldig tunge og koster masse. Vaskene i marmor er ikke veldig dyre. Marmor er et forholdsvis mykt naturmateriale, som gulner eller skifter farge med alderen. I dusjsonen bør ikke marmor brukes, da den kan ta til seg farge og for eksempel få flekker fra såpe, opplyser hun.
  Med store flater inngår også det samme gulvvalget for både bad og soverom. Kun skilt av en glassdør. Dette kan bli en utfordring med hensyn til fallet mot sluket og utluftningen av badet.
  – Folk ønsker seg en åpen løsning. Glassvegg mellom soverom og bad inngår i trenden om å være sosial på badet, sier Imset.

Nytt om fug
I Bologna, på en av de store baderomsmessene i Europa, hadde en av utstillerne, franske Philippe Stark, satt fugen i sentrum. Det er helt motsatt av hva alle andre går for.
  – De andre ønsker å få liten fuge mellom flisene, mens hans fokus var at fugen skulle være som en bit av dekoren, der fug og fliser var av ulik tykkelse som dekorvegg. Dette er noe helt nytt.
  Det har skjedd ganske mye innenfor baderomstrendene. Når det kommer til badet, kan man kan få alt. Den gamle suppegryta til bestemor i oransje farge til vask er fremdeles å få. Eller vask og do med slangeskinnsmønstret overflate.
  – Men mange spesialprodukter lar seg vanskelig selge til norske kunder, sier hun.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1