Tips redaksjonen
03.01.2014

Mat & Emballasje 2014: Årets viktigste begivenhet for næringsmiddelindustrien

Næringsmiddelindustrien samles til messe på Lillestrøm 4.–6. februar. Messen som tidligere het NEF-dagene, heter nå Mat & Emballasje. Dette blir årets viktigste møteplass for leverandører, produsenter og andre aktører innenfor næringsmiddelindustri og emballering.

– Mat & Emballasje er ikke en ny messe, men den har fått ny innpakning. Vi er tydeligere, og det er lettere å skjønne hvem vi er, sier prosjektleder Elisabeth Schulze. Dette blir den sjette gangen at bransjen møtes til messe.

Spørsmål og svar
Messen skal forsøke å gi de besøkende svar på spørsmål som disse: Hvor langt kommer bransjeglidningen mellom næringsmiddelindustrien og storkjøkken til å gå? Har lavkarbo eller kortreist mat nådd toppen? Kommer produktseriene fortsatt til å bli kortere og produktskiftene til å komme oftere? Hva kan vi gjøre for å møte fremtidens krav til bærekraft, miljø, svinn, næringsinnhold, funksjonalitet og smak?
   – Smaken til forbrukerne og trendene i bransjen skifter raskt, sier Elisabeth Schulze. – Derfor må man hele tiden utvikle produktene og teknologien.

Coop Miljøpris
Matkasting er sløsing med ressurser og et stort miljøproblem. Det er bakgrunnen for Coop Miljøpris som blir delt ut på Mat & Emballasje 2014. Den er ment å inspirere bransjen til å komme med ideer som kan være med på å redusere den store mengden mat som blir kastet i hele kjeden, fra produksjonen til forbrukeren. Derfor er emballasje og matsvinn temaet for Coop Miljøpris. Coop deler ut både en innovasjonspris og en hverdagspris. – Innovasjonsprisen er først og fremst ment for de profesjonelle miljøene, forteller Ødegaard, som lokker med heder og god omtale i tillegg til selve prisen.

Messe i tre dager
Mens NEF-dagene gikk over fire dager, går Mat & Emballasje over tre dager. Messen Smak arrangeres parallelt med Mat & Emballasje. De to messene er til sammen Norges største utstillingsvindu for nye mattrender og ny produksjonsteknologi.  

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1