Tips redaksjonen
29.09.2016

MOBOTIX beskytter verdensarven Pompeii

En moderne og kostnadseffektiv IP-overvåkningsløsning fra tyske MOBOTIX sørger for områdets og gjestenes sikkerhet.

Skal hindre hærverk
MOBOTIX-løsningen ble valgt på grunn av systemets bildekvalitet og desentraliserte konsept, som krever mindre nettverksinfrastruktur enn andre systemer, noe som reduserer systemets kostnader. Beslutningen om å installere et avansert videoovervåkningssystem ble tatt som en del av et større prosjekt, igangsatt av den italienske regjering for å styrke bevaringen og vedlikeholdet samt hindre skader på det arkeologiske området i Pompeii.
Det rapporteres jevnlig om tilfeller av graffiti, riper og skamfering av murer og freskoer i den romerske ruinbyen. Hærverket begås av turister som med negler og kulepenner skader kulturskattene – ofte når de lykkes i å bli igjen innenfor murene etter stengetid. Den italienske MOBOTIX-partneren Metoda var derfor ikke i tvil om hva som ville være den optimale løsningen å foreslå for Pompeii-ledelsen.

Høy bildekvalitet
– MOBOTIX levde opp til anbudskravene og hadde den eneste teknologien som var i stand til reelt å imøtekomme Pompeii-ledelsens ønsker. Installasjonen har også vært en stor suksess, særlig på grunn av bildekvaliteten, som viste seg å overgå alle kundens forventninger. forklarer Cesare Gonnelli, som er administrerende direktør i Metoda.
   Videoovervåkningen av Pompeii er bare ett eksempel på mange vellykkede installasjoner av MOBOTIX’ utendørskameraer verden over. Utendørskameraene blir produsert i Tyskland for å kunne leve opp til de høyeste kvalitetsstandardene, og kameraene er blitt testet fra –30 °C til +60 °C. Inntil utgangen av september fordobler MOBOTIX fabrikkgarantien fra to til fire år på alle

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1