Tips redaksjonen
18.05.2018

Løfter seg til nye høyder på utleie av lifter og trucker

Ringerike Liftutleie opplever sterk vekst i utleie av lifter og trucker på Østlandsområdet.

Verkstedkompetansen, som Per Henriksen har bygd opp i løpet av 35 år er viktig for Ringerike Liftutleie.

Ringerike Liftutleie er langt fra noe bakgårdsbedrift på Kilemoen utenfor Hønefoss. Virksomheten har god økonomi og en markedsorientert ledelse, som hele tiden er på hugget etter nye oppdrag. – Det har båret frukter og i dag er vi involvert i flere store bygg- og anleggsoppdrag, sier Sollien. Selskapet er kåret fire ganger som Gaselle bedrift av Dagens Næringsliv. – Utmerkelsene henger høyt, understreker han.

Vi investerer opptjente midler i nytt utstyr
Ringerike Liftutleie AS ble etablert i 2001 som et selvstendig familieeid selskap, som har jobbet med lifter siden 1977. Det hele startet med kjøp av en lift i 1987. I 2003 etablerte bedriften et eget bygg på Kilemoen i Hønefoss med kontorlokaler, verksted og lager. I tillegg til virksomheten på Kilemoen gikk Ringerike Liftutleie i 2009 til oppkjøp av et selskap på Raufoss. I dag er det en viktig avdeling med geografisk nedslagsfelt i Hamar, Gjøvik og Lillehammer regionen, sier Sollien. Han kan fortelle at det som kjennetegner Ringerike Liftutleie er at selskapet investerer opptjente midler i nye lifter og trucker. – I dag har vi til sammen 250 enheter i porteføljen og 40-års erfaring i bransjen. Vi er store på lifter, teleskoptrucker og minikraner og har bevist valgt bort gravemaskiner og boremaskiner m.m.

Vi er en av de største familiedrevne selskapet på Østlandet
Sollien mener at karakteristikker om at de er et lite underbruk til andre selskaper faller på sin urimelighet. – Vi har til sammen 8 dedikerte og motiverte medarbeidere som bidrar til selskapsveksten. I liftbransjen har det skjedd store forandringer med oppkjøp og sammenslåinger. Vi er ikke del av denne prosessen, og klarer oss godt som selvstendig bedrift. Vi har eget verksted som driver med regelmessig vedlikehold av materiell, og våre mekanikere driver med forefallende servicearbeid inne og ute i felt. Våre lastebiler går i skytteltrafikk til bygg- og anleggsområder og våre sjåfører driver med gjennomgang av utstyret på byggeplasser. Vårt primære mål er å levere våre kunder den beste servicen i markedet og at de skal føle seg ivaretatt. Lastebilene er spesialtilpasset for best mulig logistikkhåndtering.

Servicetilbudet effektiviserer kundens hverdag
– Vårt servicetilbud er med på å effektivisere kundenes hverdag. Vi er ‘hands-on’ og så langt det lar seg gjøre, hjelper vi kundene utover normal arbeidstid, sier Sollien. – Våre kunder fremhever vår serviceinnstilling. Nylig fikk vi positiv tilbakemelding fra en Oslo kunde. Vedkommende var meget tilfreds med liftgjennomgangen, som vår sjåfør ga til deres medarbeidere på byggeplass, påpeker han.

Kontinuerlig vedlikehold
På verkstedet til Ringerike Liftutleie drives det med kontinuerlig vedlikehold av lifter og trucker. – Når vi får tilbake utleid utstyr retter vi opp mangler og feil slik at det er i tipp topp stand før det leies ut igjen. Her er verkstedkompetansen til Per Henriksen, som har holdt på i 35 år, avgjørende. De har flere års kompetanse på utstyret og deltar jevnlig på fabrikk kurs slik at de er oppdatert på siste nytt. De utfører også serviceoppdrag ute på byggeplass, sier Sollien. – Ståtid på maskiner kan i verste fall forsinke monteringsarbeid og koster store beløp. Derfor må vi sikre oss at maskinene er feilfrie når de leveres fra oss. I tillegg til vedlikeholdsarbeidet, utfører vi jevnlig service og årskontroll på utstyret. Vi har også en egen vaskehall der utstyret klargjøres, og spesielt i vinterhalvåret er det viktig å rengjøre maskinene nøye for å unngå rustdannelse. Alle tilhengerlifter står tørt lagret innendørs om vinteren.

Sertifisert sikkerhetsopplæring
Ringerike Liftutleie har også undervisningsrom på Kilemoen, der det regelmessig kjøres kurs for operatører/kunder som benytter selskapets maskiner. – Vi tilbyr sertifisert sikkerhetsopplæring i henhold til Arbeidsmiljøloven. Dette er et viktig element i vårt totale servicetilbud overfor våre kunder. Har f.eks. en kunde behov for en rotortruck, kan vi også gi en gjennomgang av utstyret for medarbeiderne på byggeplass, sier Sollien.

Synliggjøring
Ringerike Liftutleies arbeider nå med å bli mer synlig i markedet slik at operatører og kunder får bedre kjennskap til selskapets virksomhet. – Her bidrar vår web-designer Marius Bergheim med å formidle produktnyheter om investering i nye maskiner på sosiale medier. Vi er også opptatt av riktig dekor på liftene og truckene slik at vi fremstår som en seriøs og profesjonell aktør. Vi har fått positive tilbakemeldinger fra kunder og operatører som mener vår logo er godt synlig på anleggsplasser og langs landeveien, forteller Sollien.

Vi har truffet markedet godt
Ringerike Liftutleie har befestet sin posisjon på Østlandsområdet, men også Vest og Sør. På spørsmål om det er aktuelt å utvide det geografiske nedslagsfeltet for virksomheten, svarer Sollien: – Vi har stormaskiner som er operative både på Sørlandet og Vestlandet. Her snakker vi om en av verdens største selvgående bomlifter på 57 meter som det er kun et fåtall av i Norge. Vi registrerer sterk vekst i bruken av store rotortrucker og i mellommarkedet med 18-32 meters lifter. I tillegg har vi investert i flere 30 meters rotortrucker med en løftekapasitet på 6 tonn. Fjorårets investering i 40 nye maskiner og utskiftning av gammelt materiell, viser at vi har truffet markedet godt og er forberedt på fremtidig vekst. Sist men ikke minst vil vi ta i bruk nye maskiner som drives med el og hybrid, slik at vi er godt forberedt på myndighetenes miljøkrav. Våre fire siste rotortrucker kan nå kjøres på eldrift, avslutter han.

 

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1