Tips redaksjonen
28.05.2014

LiuGong lanserer nye EU-kalibrerte gravemaskiner i E-serien

LiuGong lanserer tre nye gravemaskiner for det europeiske markedet. De vil bli tilgjengelige fra mai 2014.

Den nye E-serien av gravemaskiner inkluderer versjonene 922E og 925E, oppgraderinger av 925LC-maskinene og den større, helt nye 930E-maskinen. I tråd med EUs gjeldende utslippsstandarder er 922E, 925E og 930E utstyrt med trinn IIIB-motorer.
  – Hver nye gravemaskin i E-serien er bygd på verdiene som LiuGong streber etter å oppnå i alle maskinene våre: pålitelighet, sikkerhet og service, sier leder for markedsføring av gravemaskinprodukter for LiuGong, Xiaorong Zeng. –Vi har lykkes med å implementere de bærekraftige motorene som Den europeiske unionen har skissert. Sammen med flere ergonomiske funksjoner og en attraktiv design vil dette bidra til å øke profilen til LiuGong-gravemaskiner i Europa, sier han.
  Den mindre 922E-modellen har en driftsvekt på 22 000 kg og en maksimal gravedybde på 6595 mm, 925E har en driftsvekt på 25 500 kg og en maksimal gravedybde på 6925 mm og 930E har en driftsvekt på 31 300 kg og en maksimal gravedybde på 7300 mm.

EU-standardeffektivitet
Hver modell i E-serien er utstyrt med en Tier IV Interim/trinn IIIB Cummins 6,7 l-motor i samsvar med EU-regler, med ulike nivåer av nettoeffekt avhengig av maskin: 117 kW ved 2000 o/min for 922E, 129 kW ved 2000 o/min for 925E og 147 kW ved 1900 o/min for 930E.
  Sammenlignet med de eldre maskinene, 922LC og 925LC, har 922E og 925E redusert drivstofforbruket med henholdsvis 8  og 5 %, og gravekreftene er 5 og 11,8 % større. 
  QSB6.7-motorene over 130 kW drives av kombinasjonen av et EGR-kjølesystem, fellesledningsystem med høyt trykk for drivstoff og et Cummins-partikkelfilter. Denne kombinasjonen utfylles av en Cummins-patentert VGTTM-turbolader. Den justerer kontinuerlig kjøretøyets luftstrømning for å matche motorens turtall og belastningsbehov presist, noe som gir svært effektiv motorytelse. 
  Et avansert IPC (intelligent effektstyring)-system balanserer motoren og hydraulikkpumpen for å sikre lavt drivstofforbruk. Dette støttes av den automatiske tomgangshastighetsfunksjonen som reduserer motorens turtall til 1000 o/min når styreventilene er i nøytral i mer enn sju sekunder.
  Driftseffektiviteten bedres ytterligere av et avansert hydraulikksystem. Dette optimerer hovedkontrollventilen og -sylindrene for å bedre hastigheten til frontredskaper og reduserer tap av hydraulisk demping.
  Seks valgbare arbeidsmoduser er tilgjengelige for å optimere maskinens ytelse og drivstofforbruk avhengig av arbeidstypen som utføres. I tillegg har maskinene automatgir med to hastigheter, noe som gjør at de kan gå fra rask i generelle omstendigheter til sakte ved kjøring over hindringer. 
  For ekstra effekt ved graving kan et effektøkningssystem aktiveres for å øke rivekraften med 7 % for større løftekapasitet. 

Optimert komfort og sikkerhet for fører
922E, 925E og 930E har ergonomisk designet førerhus med et større synsfelt enn i tidligere maskiner.  E-seriens glassvinduer er bredere og førerhustaket har større takvindu med rullende solskjerm.
  LiuGong har inkludert flere egenskaper for å sikre at føreren arbeider i et komfortabelt miljø: mye plass, effektiv tetning som reduserer støy og sete med høy rygg. Setet har også en ny demper som reduserer vibrasjon betydelig.
  Kraftig luftkondisjonering og spesielt arrangerte luftutløp gjør at føreren kan holde seg kjølig, mens myke og fleksible styrespaker er praktiske og komfortable å bruke i lengre driftsperioder.  
  En flerfunksjons LCD-fargeskjerm er montert inn i en ny monitorbrakett og monteringsposisjonen gjør den enkel for føreren å kontrollere. Funksjonene til LCD-monitoren er å vise tydelig maskinens driftstilstander, advarsler, lydalarmer og vedlikeholdsinformasjon i ett av sju tilgjengelige språk.
  Skjermen fungerer også som en sikkerhetsfunksjon da den viser det som er bak maskinen. Levende bilder fra et kamera som er plassert bak på førerhuset, gjør at føreren kan være oppmerksom på omgivelsene. 
  For førerens sikkerhet er det nye førerhuset utstyrt med veltebeskyttelse i overensstemmelse med ISO 12117-2-standard for maskiner til flytting av masse, og med førervern for ytterligere beskyttelse. 

Bedre pålitelighet
Maskinene i E-serien har komponenter som enten er produsert med LiuGongs avanserte teknologi eller hentet direkte fra store deleprodusenter. Disse komponentene inkluderer motoren, den hydrauliske hovedpumpen og hovedventilen, den nydesignede bommen, armen og de støpte leddene som bidrar til en svært optimert maskinstruktur. 
  Gravemaskinene bruker et hydraulikksystem med negativ strømning som har vist seg å være svært pålitelig i tidligere bruksområder. I oppgradering av eldre modeller lages rammen av øvre og nedre understell fra en plate i ett stykke for å gi mer stabile aksler og bedre helhetlig pålitelighet. 
  Med LiuGongs europeiske hovedkontor sentralt plassert i Nederland har brukere av E-serien enkel tilgang til reservedeler og service om en feil oppstår.

Enkel å vedlikeholde
Hver maskin i E-serien er designet med praktisk vedlikehold i tankene. Brede servicedører og en ny panserdesign gir umiddelbar tilgang til motoren og kjølerommene fra stående stilling, med masse plass til å utføre de nødvendige vedlikeholdskontrollene. 
  Luftkondisjoneringens friskluftfilter og sikringsboks finnes på siden av førerhuset, og maskinens motor-, olje- og styrefilter er enkle å nå fra bakken. Med tanke på de ulike kjøleenhetene, er radiatoren, oljekjøleren og mellomkjøleren arrangert i en parallell innretting for enklere rengjøring, fjerning og installering.  
  I førerhuset varsles føreren umiddelbart om eventuelle problemer som kan oppstå ved hjelp av et feilkodesystem som viser maskinens ytelse på LCD-skjermen. I tillegg til å identifisere eventuelle problemer raskt kan systemets feilkoder brukes av en sertifisert LiuGong-servicetekniker til å forenkle og forkorte reparasjonsprosessen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1