Tips redaksjonen
20.10.2015

Liten sirkelsag med stor skjærekapasitet

To nye håndholdte sirkelsager fra Bosch – GKS 55+ G Professional og GKS 55+ GCE Professional – leverer et 15 prosent dypere snitt enn tidligere modeller med samme sagblad.

Ytelsen er mulig med den nye utformingen på girhuset som har to spesielle detaljer: For det første er den sentralt monterte girhusspindelen betydelig mindre enn på de tradisjonelle systemene. Samtidig er den andre spindelen plassert oppe og forskjøvet til siden og er derfor ikke inne i den skjærende aksen. Det betyr at sagbladet kan skjære dypere i materialet. De nye sirkelsagene gir derfor tømrere, takmontører og andre fagfolk flere muligheter. I tillegg har sagene lav vekt og handy design. 

Høy presisjon
De nye håndholdte sirkelsagene tilbyr høy presisjon til håndverkere. Både GKS 55+ G Professional og GKS 55+ GCE Professional kan brukes med Bosch FSN Professional føringsskinner. Den robuste fotplaten i trykkstøpt aluminium er også kompatibel med føringsskinnesystemer fra andre produsenter. Samtidig er rotasjonspunktet i de to sirkelsagene designet slik at sagbladets posisjon er identisk for beskjæringer i 45- og 90-graders vinkler. Det er derfor nå mulig å lage disse beskjæringene med samme føringsskinne.
   Sirkelsagene har en skjæredybde på 63 mm, veier bare 3,8 kilo og har kraftige motorer som sikrer høy sagehastighet. GKS 55+ G Professional har en motoreffekt på 1200 watt, mens GKS 55+ GCE Professional har en motoreffekt på 1350 watt. GKS 55+ GCE er dessuten utstyrt med en konstantelektronikk og mulighet til å velge mellom seks hastigheter.
   Maskinen holder derfor en kontinuerlig fart, selv ved dype snitt i hardt materiale og er velegnet til å skjære i forskjellige materialer, for eksempel tre og myke metaller som aluminium og messing eller varmesensitive plastmaterialer. Begge sirkelsagene er utstyrt med en integrert bremsefunksjon som får sagbladet til å stoppe på få sekunder når maskinen skrus av. Dette er for å beskytte både bruker og materialet.

Et komplett system
Bosch tilbyr et komplett system med både verktøy, føringsskinne og tilbehør. Bosch’ FSN Professional føringsskinnesystem består av skinner fra 800 til 3100 millimeter i lengden. Systemet inneholder forbindelseselementet FSN VEL Professional som gjør det mulig å samle flere føringsskinner solid, hurtig og presist, samt vinkelanslaget FSN WAN Professional og brakettene FSN KZW Professional.
   De håndholdte sirkelsagene fås hos forhandlere av profesjonelt verktøy fra august 2015. Veiledende pris for GKS 55+ G Professional og GKS 55+ GCE Professional er 1548 kroner og 1748 kroner eks. mva.
   Føringsskinner og sagblad inngår i Bosch’ tilbehørsortiment.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1