Tips redaksjonen
11.08.2016

Lesjøfors gir gass i produksjonen av ventilfjærer for motorer

Lesjøfors satser tungt for å øke tilbudet av spesialkonstruert, høykvalitets ventilfjærer for motorsport.

Lesjøfors er godt kjent for sine spesialkonstruerte fjærer som brukes i forskjellige produkter innenfor mange ulike bransjer i Norge. Selskapet ser nå muligheten til å vokse innenfor segmentet ventilfjærer i motorer. Ventilfjærene har en viktig funksjon for å optimalisere ytelsen i en bilmotor. Nå vil Lesjøfors utvikle konseptet videre.

Need for speed
Selskapet kan nå tilby produksjon av skreddersydde ventilfjærer med svært korte leveringstider, selv i volumer ned til et titalls fjærer. Under optimale forhold skal ventilfjærene produseres med et kundeunikt delenummer og leveres innen to til tre uker. All produksjon blir gjort på fabrikken i Herrljunga i Sverige.
   – Alt vi trenger fra kunden, er en prøve av eksisterende fjær. Hvis kunden sender oss fjæren, kan vi måle og teste, og så produserer vi eksakt samme fjær. Har kunden spesifikke ønsker for å få en annen ytelse på motoren, hjelper vi til med å beregne en ny og «hvassere» fjær, uttaler Niklas Movitz, Key Account Manager hos Lesjøfors Industrifjærer.

Produkttilpasset forpakning
Siden ventilfjærer blir produsert i materialer som lett korroderer, har emballasjen stor betydning for å motvirke rustangrep. Derfor har Lesjøfors utviklet en forpakning som beskytter fjærene, og som samtidig er mer miljøvennlige siden oljing av fjærene ikke er nødvendig.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1