Tips redaksjonen
30.12.2013

Lesjøfors investerer og sikrer store leveranser av fjærer fra Slovakia

Fra mai 2013 har den slovakiske fjærprodusenten Centrum B vært en del av Lesjøfors Gruppen.  Investeringer i maskinparken etter at Lesjøfors kjøpte selskapet, bidrar til økt potensial for fremtidige store leveranser.

 

I begynnelsen av 2013 fikk den slovakiske Lesjøfors-fabrikken forespørsler på meget store leveranser av avanserte vrifjærer og tråddetaljer fra bilindustrien. Forespørslene kom fra noen av de store aktørene innenfor bilindustrien der det var svært høye krav til kvalitet og produksjonskapasitet.

Økt kapasitet med nye maskiner
Centrum B har lang erfaring med å produsere de forespurte fjærtypene, men den eksisterende produksjonskapasiteten og personalressursene strakk ikke til for å håndtere så store ordrer. Da Lesjøfors Gruppen kjøpte Centrum B i mai 2013, ble det med en gang besluttet å investere tungt i maskinparken. To nye CNC-maskiner er alt i full produksjon, og tre andre maskiner er på plass og i drift innen kort tid. For å klare treskiftproduksjon har fabrikken ansatt flere dyktige og erfarne maskinoperatører.
    – Takket være investeringene fra vår nye finansielt sterke eier, Lesjøfors, har vi nå en mer fleksibel produksjonsprosess og større kapasitet med hjelp av markedets mest moderne produksjonsutstyr. Store ordrer er ikke lenger et problem for oss, sier Jan Macuha, plassjef for Centrum B.

Kvalifisert partner innenfor fjærteknikk
Centrum B sine kunder finnes i flere land der Tyskland, Tsjekkia og Slovakia er dominerende markeder. De kompletterer strategisk Lesjøfors Gruppen som en kvalifisert fjærprodusent med et attraktivt kostnadsnivå. Centrum Bs produksjonsområde omfatter hovedsakelig trådfjærer og tråddetaljer.

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1