Tips redaksjonen
18.04.2017

Lerøy først ute med poke i butikk

Den Hawaii-inspirerte supermaten poke har funnet veien til norske butikkhyller. Endelig kan forbrukere teste ut sushiens nye utfordrer.

Poke er marinert, rå fisk servert med råkostsalat, byggryn eller quinoa og soyasaus. Lerøy opplyser at Poke – uttales gjerne poh-kay – er et perfekt måltid for folk på farten og passer like godt til lunsj som til middag og kvelds. Den smakfulle, sunne fiskesalaten er serveringsklar og spises rett fra boksen med gaffelen du finner i lokket.

Laks med byggryn og quinoa
I sin enkleste form består poke av marinert fisk, sesamfrø og hakket vårløk. Lerøy har laget to ulike smaksvarianter. Begge inneholder strimler av gulrot og hodekål samt rå laks. Den ene fiskesalaten serveres med superfrøet quinoa og pokesaus og den andre med byggryn og ponzusaus.

Hawaii-inspirert matrett
Poke er noe annet enn sushi og morsommere enn salat, opplyser Lerøy. Gatematen fra Hawaii ble utviklet av lokale fiskere og ble etterhvert en yndet rett blant surfere. Derfor har den også fått tilnavnet surfers salat. Egne poke-restauranter har poppet opp rundt omkring i verden, og nå har den nye trendretten altså funnet veien til butikkhyllene i Norge for første gang, foreløpig hos Meny, Spar og Kiwi.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1