Tips redaksjonen
20.07.2015

Lerøy Seafood Group vant Eksportprisen 2015

– Jeg er umåtelig stolt. Det var et sterkt øyeblikk da jeg hørte Bernander begynne å lese opp begrunnelsen. Skjønte etterhvert at det dreide seg om oss, men begrunnelsen var fortsatt flott, og veldig rørende. Jeg tror mange ansatte vil sette stor pris på dette, og håper de føler på samme stoltheten som meg, sier konsernleder i Lerøy Seafood Group, Henning Beltestad.

– Årets vinner av Eksportprisen representerer en fremtidsrettet næring. Kunnskap om havet og kysten er en forutsetning for at Norge fortsatt skal være ledende innenfor en viktig næring som det marine fagfeltet er. For et land som har havområder sju ganger større enn landarealet, må det være en klar ambisjon om å eksportere. Det er bra for bedriften, næringen og landet, sier næringsminister Monica Mæland.
   Lerøy Seafood Group er verdens nest største produsent av atlantisk laks og ørret og en av verdens største sjømateksportører. Årets fagjury, som besto av John G. Bernander, Gunn Wærsted og Siri Hatlen, løftet frem at selskapet kan vise til høy grad av innovasjon og har sterk lokal forankring med fokus på bruk av lokale underleverandører, i sin begrunnelse.
   – Vinneren er en bedrift med suksess i kjernen av et norsk satsingsområde. Arbeidet med kompetanseheving og tiltak som integrerer utdanning, FOU, forvaltning og næringsvirksomhet, har imponert juryen. Lerøy er et godt eksempel på fremtidsrettet norsk bedrift som skaper store verdier lokalt gjennom sin eksportvirksomhet, sier juryleder John G. Bernander

Innovative verdiskaper
Eksportprisen, som i år ble overrakt av sykkellegenden Thor Hushovd, har til hensikt å premiere norske eksportvirksomheter som er innovative, modige, og som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder. Bak arrangementet og prisen står Eksportkreditt Norge, GIEK (Garantiinstituttet for Eksportkreditt) og GIEK Kredittforsikring.
   – Fisk og sjømat er et av GIEK Kredittforsikrings viktigste forretningsområder, så for oss er det ekstra stas at det er en sjømatbedrift som stikker av med årets Eksportpris. Lerøy Seafood jobber aktivt med profesjonalisering av sjømatnæringen, og har et bevisst forhold til næringens omdømme.

Viktig arena
– Det setter vi stor pris på, sier administrerende direktør i GIEK Kredittforsikring, Erica Blakstad.
   – Eksportkonferansen er en viktig arena for aktører innenfor norsk eksport. Våre tre selskaper utgjør det statlige støtteapparatet for eksportfinansiering og har derfor skapt en felles møteplass der norske eksportører og samarbeidspartnere kan lære av hverandres erfaringer. Vi håper arrangementet kan inspirere flere til å ta kontakt med oss og bli bedre kjent med den statlige eksportkredittordningen, sier administrerende direktør i Eksportkreditt Norge, Jarle Roth.
   – Konferansen samler ulike bedrifter og bransjer, store og små bedrifter, alle med internasjonale ambisjoner. I tillegg til å hedre de som har lykkes i det globale markedet, tar vi her også opp utfordrende temaer og problemstillinger som opptar norske eksportbedrifter, sier administrerende direktør i GIEK, Wenche Nistad.

Kilde: Lerøy Seafood

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1