Tips redaksjonen
11.12.2017

Lanserer AI-advokat for digital erstatningstjeneste

AirHelps kunstig intelligent medhjelper, Lara, er utviklet for å vurdere kompliserte juridiske spørsmål innen erstatningssaker.

Framover skal hun assistere alle nordmenn som mener å ha krav på erstatning fra flyselskapene.
   AirHelps nye AI-baserte advokattjeneste, som har fått navnet Lara (”Legal Assessment Recommendation Assistant”), er unik i sitt slag og utviklet for raskt å kunne vurdere og evaluere store mengder juridiske data. Lara ble utformet for å supplere AirHelps og bransjens første AI-drevne advokattjeneste, Herman, som var utviklet for å behandle krav om kompensasjon for forsinkede eller tapte flyreiser.

Mer treffsikker enn mennesker
Lara er bygd av AirHelps globale juridiske team og ingeniører, som har brukt hundrevis av timer på å implementere erfaringer fra tusenvis av vellykkede erstatningskrav i rundt 30 land. Lara er i stand til å avgjøre i sanntid om et krav er sterkt nok til å ta til retten basert på omfattende flydata og lover. Lara er programmert for å vurdere status på flyvninger, flyplasstatistikk, værmeldinger og andre faktorer, og undersøkelser viser at vurderingene hennes overstiger menneskelige presisjon: Lara gjør korrekte vurderinger i 95 prosent av tilfellene, mens menneskelig vurdering treffer riktig på 91 prosent i tilsvarende saker. Lara har så langt blitt testet på over 6000 krav, og hennes AI-baserte læringskurve gjør at hun fortsetter å lære av beslutninger til menneskelige kollegaer.
   – Etter at vi introduserte AI-forbrukertjenester, har vi sett en utrolig vekst i effektiviteten av flyerstatningsbehandling. Algoritmer er et veldig godt verktøy for å administrere komplekse data som dette. Nå får vi Lara på teamet, noe som ikke bare effektiviserer behandling av krav, men som bedrer kvaliteten på arbeidet og som øker sannsynligheten for riktige rettsavgjørelse, forteller Andreas Hermansson, landssjef i AirHelp Norge.
   – Etter hva jeg forstår, er AirHelp det eneste selskapet i bransjen som bruker AI-advokater, men det er flere funksjonelle AI-advokater i andre bransjer også. Dette er en veldig spennende utvikling som vil endre advokatbransjen, og før eller senere vil det sikkert være industristandard, avslutter landssjef for AirHelp i Norge, Andreas Hermansson.

For mer informasjon og testing av Lara, se airhelp.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1