Meny
06.03.2014

LEGO MINDSTORMS styrker intelligensen og de kreative egenskapene til barna

Den originale ideen bak LEGO MINDSTORMS da serien ble lansert i 1998, var å styrke og stimulere barnas intelligens gjennom lek. Femten år senere har LEGO Gruppen relansert MINDSTORMS for å glede og utfordre barn som har vokst opp med nettbasert teknologi og smarte enheter.

Barn leker ikke på samme måte som tidligere. Før var leken mer fysisk, mens nå er den mer digital. LEGO MINDSTORMS er fortsatt et smart leketøy som lar barn være i fysisk aktivitet i en digital verden. Med MINDSTORMS lærer barn hvordan de bygger og programmerer sine egne roboter. De må også løse problemer og bruke kreativiteten sin for å bygge nye og funksjonelle figurer. 

Integrasjon med smarte enheter
Integrasjon med smarte enheter betyr at barna kan bruke smarttelefonen og nettbrettet sitt som fjernkontroller. LEGO MINDSTORMS Robot Commander app har forhåndsinnstilte kommandoer, slik som stemmekontroll, og den kan styres med tommelen, funksjoner som barna er vant til å bruke fra før. Appen er gratis for iOS og Android-enheter.
  – Vi mener at barn lærer gjennom lek, siden det er lettere å tilegne seg kunnskap når man har det gøy. Og i leken bruker barna både kropp og sinn. Med den nye plattformen som er tett integrert med smarte enheter, kan barna leke med favorittenhetene sine samtidig som de lærer om programmering, problemløsning og design – enten alene eller sammen med venner. De kule robotdesignene appellerer til barn som ser roboter som en naturlig del av seg selv, sier Kathrine Bjerrum, MINDSTORMS Brand Manager hos LEGO Gruppen. 

Byggeinstruksjoner i 3D
I tillegg til de fem robotmodellene i esken kommer for første gang byggeinstruksjoner i 3D utviklet av LEGO Gruppen, kalt LEGO MINDSTORMS Builder app.  Den kan lastes ned gratis for iOS og Android nettbrett. I tillegg kan 12 andre modeller lastes ned på MINDSTORMS nettsted, modeller som er utviklet i samarbeid med MINDSTORMS community partners.  Vi forventer at antallet modeller på nettstedet vil øke etter hvert som MINDSTORMS-fans utvikler og laster opp sine egne kreative modeller og programmer, sier Bjerrum.
  Den gratis appen, Fix the Factory, for iOS og Android-enheter er et morsomt og utfordrende oppgavespill som lar brukeren løse oppgaver ved hjelp av et grunnleggende programmeringsgrensesnitt (tilbake, vent, venstre, høyre ol.) og introduserer nye brukere for LEGO MINDSTORMS før de kjøper produktet.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no