Tips redaksjonen
22.10.2019

Kulturlandskapshotell vokser ut av bakken

18 enkeltstående rom bygd inn i bakken på Inderøy i Trøndelag.

18 enkeltstående rom bygd inn i bakken. Slik blir nye Øyna Kulturlandskapshotell på toppen av Inderøy. Illustrasjon: Joakim Dørum/Green Advisers.
Ekteparet Kristine og Frode Sakshaug har fått med seg sterke lokale krefter som eiere, leverandører og entreprenører. Alt fra byggemateriale og design til mat- og kulturopplevelser er kortreist.
   –  Jeg er sikker på at den unike beliggenheten, arkitekturen og det lokale eierskapet og engasjementet vil gi et løft for Inderøy og hele Trøndelag som destinasjon, sier Tord Lien regiondirektør i NHO Trøndelag.
– Spesiell nærhet til landskapet
   Ekteparet Sakshaug har ønsket å finne en byggemåte som er tilpasset naturen og ivaretar panoramautsikten på Øyna. Løsningen blir enkeltstående rom bygd inn i bakken.
   – De store vindusflatene og det at rommene henger ut over skråningen, skaper en helt spesiell nærhet til landskapet, sier Joakim Dørum i GreenAdvisers som har stått for planleggingen.
   – Ønsket om å ivareta naturen, landskapet og utsikten har bestemt rommenes utforming og plassering i terrenget, sier Dørum.

Den Gyldne Omvei
– Vi har høye ambisjoner, og målet er at flere skal ta del i og smake på de kvalitetene Inderøy har. Her på Øyna vil du snart kunne både spise godt og sove godt i et vakkert kulturlandskap, avslutter Kristine Daling Sakshaug.
   Øyna er en del av Den Gyldne Omvei, som nylig ble tildelt Samvirkeprisen 2019 for å ha utviklet et sterkt fellesskap og en sterk felles merkevare.

Kilde: NTB

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1