Tips redaksjonen
21.12.2016

Kragerø Sjøtjenester ønsker nytt regelverk velkommen

Næringen og Sjøfartdirektoratet har sett utfordringen med mindre arbeidsbåter og slepebåter som er under 15 meter. Disse har i teorien stått uten særlige krav til bygging, stabilitet og drift. Kravet til opplæring har også vært minimal.

Nytt regelverk for disse fartøyene er nå på plass og blir gradvis «faset» inn fra nyttår.
Kragerø Sjøtjenester har fulgt etableringen av regelverket fra starten i 2012. Den gangen inviterte Sjøfartdirektoratet til en samling med næringen, der de kunne få innspill for oppbyggingen av regelverket.
   – Vi var tidlig på banen og har vært med på tilpasning av dette regelverket. Som slepebåtoperatør var vi de eneste fra Sørøstlandet som var til stede under oppbyggingen av regelverket. Hovedtyngden fra næringen var oppdrettsselskap som driftet 14,99 meter arbeidskatamaraner, forteller daglig leder Morten Sivertsen i Kragerø Sjøtjenester.

Vant gehør
Under oppbyggingen av regelverket følte vi at vi fikk gehør slik vi ønsket, og det har vært et godt samarbeid. Vi har fått belyst noe innhold i det tidligere regelverket som var tilpasset arbeidskatamaraner, og ikke slepebåter. Siden arbeidet fra Sjøfartsdirektoratet startet i 2012, har vi tilpasset våre fartøy til det kommende regelverket. Det har vi gjort for å være klare når regelverket kom på plass. Målet fra Sjøfartsdirektoratet den gangen var at det skulle være på plass i 2014, men det har altså tatt lengre tid enn forutsatt.

Større pågang fra kundene
Kragerø Sjøtjenester har tre slepebåter under 15 meter – «Evis» «Triset» og «Havbas».
«Evis» og «Triset» har fått utstedt sertifikatet «Fartøyinstruks» og er i henhold til det nye regelverket klasset som slepebåter. Disse fartøyene har også sertifikatet «Oljevernberedskap», da de er i den nasjonale oljevernberedskapen til Kystverket.
   – Vi opplever en større pågang på disse fartøyene fordi kundene har fått øynene opp for nytt regelverk. Vi håper det nye regelverket vil gjøre konkurransen lik for alle aktørene på kysten og skape tryggere arbeidsplasser, avslutter Morten Sivertsen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1