Tips redaksjonen
13.06.2016

Kraftig riggmontert, hydraulisk hammer

Den internasjonale produsenten av konstruksjonsutstyr, Chicago Pneumatic, har lansert RX12, en kraftig riggmontert hydraulisk hammer for vektklasse mellom 9 og 15 tonn. Sammenlignet med den foregående modellen leverer RX12 10 prosent bedre utgangseffekt og 28 prosent økt slagkraft.

Ralf Majchrzak, talsmann for riggmonterte redskaper hos Chicago Pneumatic, har denne kommentaren: «Med RX12 har vi videreutviklet vår portefølje av hydrauliske hammere og kan nå tilby våre kunder en løsning for vektklasse mellom 9 og 12 tonn. Den nye hammeren leverer både økt kraft og konsekvent, pålitelig ytelse.»
   Hammeren har en servicevekt på 625 kg og en verktøydiameter på 90 mm. Den er aktuell for en rekke bruksområder innenfor lett demoleringsarbeid, arbeid med parkanlegg, renovering av bygninger og bygging av veier.
   RX12 har en innovativ monoblokkdesign der sylinderen og verktøyholderen er integrert i én del. Dette reduserer antall deler og eliminerer behovet for sidebolter. Integreringen av en utskiftbar sylinderfôring reduserer også reparasjonstid og kostnader.
   Den nye hydrauliske hammeren har to låsestenger som sikrer optimal styring. To flytende fôringsringer tillater rask og enkel utskifting av arbeidsverktøyet. RX12 har et sentralt smørepunkt for manuell smøring, men kan også utstyres med en automatisk smøreenhet kalt CP-Lube.
   For å redusere spenningsnivåene for operatør og maskin har RX12 et avbryterhus som demper støy og vibrasjoner. RX12 er utstyrt med gass/olje-hybridteknologi, en intern kontrollventil og Power Booster-modus som gjenbruker ubenyttet rekylenergi.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1