Tips redaksjonen
28.05.2014

Kongsberg Maritime innfører en ny og banebrytende applikasjon for sikker ekstern tilgang

Kongsberg Maritime reduserer sårbarheten for cyberangrep ved å innføre en applikasjon for sikker ekstern tilgang fra Netop. I tillegg til økt sikkerhet bidrar løsningen også til økt effektivitet og produktivitet.

Kongsberg Maritime i Norge, som leverer navigasjons-, automasjons-, opplærings- og sikkerhetssystemer for maritim transport og offshorefartøyer, implementere nå Netop Remote Control Software for å etablere en sikker, ekstern tilgang til alle fartøy med Kongsberg Maritime-installasjoner.
  Ved å bruke eksisterende satellittforbindelser skaper Netops nye teknologi, SecureM2M, en sikker tunnel inn i Kongsberg Maritimes nettverksenheter og gjør det enklere å tilby ekstern støtte, feilsøking, klargjøring og ressursovervåking uten å eksponere systemene for det offentlige Internett. En grunnleggende sårbarhetsrisiko for hackerangrep fjernes ved å eliminere behovet for åpne porter og offentlige IP-adresser. Behovet for å konfigurere og vedlikeholde VPN for å få tilgang til enheter eller gi ekstern tilgang blir også fjernet med denne nye løsningen.
  – Sikkerhet er selvsagt viktig for oss. Med dette nye og banebrytende sikre programmet fra Netop for ekstern tilgang, redusere vi sårbarheten for nettangrep mot skip med Kongsberg Maritime-installasjoner, sier Erik Ellingsen, produktsjef, Fleet Management i Kongsberg Maritime. – Med få besetningsmedlemmer med IT-ferdigheter om bord på de fleste fartøyene vil denne programvaren også øke effektiviteten og produktiviteten og dermed også kundetilfredsheten. I dag må vi håndtere problemer over telefon eller sende ut en tekniker på stedet. Fremover kan problemløsning på fartøy håndteres direkte fra land, helt uten geografiske begrensninger for våre supportteknikere.
  – Med et økende antall nettangrep mot enhver enhet som er koblet til Internett, er vi svært glade for å levere vår nye SecureM2M-løsning til Kongsberg Maritime, sier Kurt Bager, administrerende direktør i Netop. – Høy sikkerhet, enkel fjerntilgang til ubetjente enheter kombinert med reduserte kostnader og muligheten for å gi god støtte til kundene er en veldig spennende kombinasjon for mange av kundene våre.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1