Tips redaksjonen
27.03.2014

Kleven skal bygge PSV for arktiske områder for Rem Offshore

Kleven har inngått kontrakt med Rem Offshore om bygging av et plattform forsyningsskip spesialbygd for operasjon i arktiske strøk. 

Fartøyet er av typen VS 485 MK III ARCTIC. Kleven har levert flere fartøy av lignende design, men dette nye Rem-fartøyet vil få klassenotasjonen Winterized Basic. Det betyr blant annet at fartøyet får funksjoner for hindring av isdanning og avising, og at skrog og propeller får klasse ICE-1B. 
  – Vi setter svært stor pris på det gode samarbeidet vi har med Rem Offshore, og at de igjen velger å komme til Kleven for å få et nytt fartøy, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven. Når dette fartøyet blir levert fra Kleven Verft våren 2015, blir det fartøy nr. 18 fra Kleven til Rem siden 2006. Det er en enestående historie, sier Rasmussen. Våre organisasjoner kjenner hverandre svært godt, og det sikrer god gjennomføring av prosjektene.
  – Vi er glade for å kunne benytte lokale verft og leverandører og har god erfaring med denne designen, sier reder Åge Remøy.
  VS 485 MKIII Arctic er designet av Wärtsilä Ship Design og inneholder mye lokale leveranser og utstyr, blant annet fra Hareid Group og Brunvoll.

Kilde: MaritimStartside.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1