Tips redaksjonen
06.02.2017

Kleven har levert superyacht

Kleven har levert den 116 meter lange superyachten Ulysses til eieren, Graeme Hart. Det spektakulære fartøyet seilte fra Kleven Verft i begynnelsen av desember med kurs for Tyskland og siste ferdigstilling.

– Vi setter stor pris på det gode samarbeidet vi har hatt med Hart og teamet hans, og på tilliten som er vist oss ved at de på kort tid har bygd ikke bare ett, men to fantastiske fartøy hos Kleven i et segment som har vært nytt for oss, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven.
   Fartøyet av typen MT 5006 MKII ESV (Exploration Support Vessel) fra Marin Teknikk og er spesielt utviklet for lange ekspedisjoner i røffe farvann. Søsterskipet, en 107 meter lang superyacht – også den kalt Ulysses, ble levert til eieren i august 2015.
   – Disse to fartøyene har blitt svært viktige referanser for oss i et nytt og spennende marked, og vi opplever stor oppmerksomhet rundt disse skipene, sier Rasmussen.
   Overleveringen av det første fartøyet til Graeme Hart i 2015 markerte starten på et skifte i leveransene fra Kleven. I vel ti år har verftsgruppen, med få unntak, levert offshorefartøy hovedsakelig til norske eiere. Kleven har nå en differensiert ordrebok med fartøy til flere ulike segmenter der eierne hovedsakelig er utenlandske. Ordreboken inkluderer hurtigruteskip, fiskefartøy, ankerhåndteringsfartøy, kabelleggingsfartøy, brønnbåter, hybridferger og en slaktebåt.

Kilde: Kleven

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1