Tips redaksjonen
09.05.2018

Kjenner du Norges hyggeligste håndverker?

Norges hyggeligste håndverker skal kåres, og allerede nå har jakten på håndverkeren som alltid har smilet på plass og strekker seg litt lenger for sine kunder startet.

Bakgrunnen for kåringen, som avholdes på Boligmesse på Telenor Arena 15. september, er at håndverkerbransjen ønsker å gi folk mulighet til å dele sine gode håndverkeropplevelser.
   – Det finnes så mange hyggelige og dyktige håndverkere der ute som fortjener positiv oppmerksomhet, sier jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker, og politisk rådgiver i Byggenæringens landsforening, Anette Ramstad.

Gratis stand til vinneren
I 2017 kåret håndverkerbransjen for første gang Norges hyggeligste håndverker, og nå starter jakten på en ny kandidat. Fra 23. april til 20. august kan hvem som helst gå inn på norgeshyggeligstehaandverker.no for å nominere en håndverker. Vinneren kåres av en fagjury under Boligmesse på Telenor Arena lørdag 15. september. I år vil det også kåres vinnere av underkategorier, deriblant snekker/tømrer, maler, murer, elektriker, rørlegger og lærling.
   – Boligmesse er en perfekt arena for denne kåringen, da dette er en plass både fagfolk og besøkende på utkikk etter flinke håndverkere samles. Vi er derfor svært glade for at Mittanbud og Dipper, som står bak det hele, ønsker å ha kåringen hos oss, sier Roar Olafsen, leder for salg og marked i Boligmesse.
Han forteller videre at vinneren vil få mulighet til å stille ut gratis på en av neste års messer.
   – Vi jobber kontinuerlig for å utvikle våre messer, og da er det naturlig at Norges hyggeligste håndverker skal være med.

– Mange strekker seg langt for kundene
Fjorårets kampanje førte til hundrevis av fantastiske historier om håndverkere som strekker seg litt lenger for at kundene skal bli fornøyde. Christel Borge, som er administrerende direktør i mobilselskapet Dipper og en av initiativtakerne bak kampanjen, mener håndverkerne fortjener at noen løfter frem de gode historiene.
– Selv om mange av dem opplever daglig ros fra egne kunder, er det mange som kjenner på all den negative oppmerksomheten yrket deres får. Vi fikk titalls tilbakemeldinger fra håndverkere som satte pris på at vi løftet frem de gode historiene, sier Borge.

Stolt vinner
I fjor var det byggmester Sveinung Tofteland som kunne smykke seg med tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. Han vant på grunn av sin kompetanse og engasjement for faget, kombinert med en eksepsjonelt hyggelig håndtering av kunder og partnere.
   – Det overrasket meg hvor hyggelig jeg synes det var at noen endelig løftet frem håndverkeren i positiv forstand. Det gjorde meg stolt over det jeg driver med, sier Tofteland, som flere ganger har stilt ut på Boligmesse i Kristiansand og Arendal.
Nå ser han frem til å overlevere stafettpinnen til en ny håndverker. Han er overbevist om at det finnes mange gode kandidater der ute.
   – Mange håndverkere er stolte av jobben sin, og jeg tror at det å trives med faget gjør at du blir en hyggelig person å omgås. Både trivsel og kvalitet på det du leverer har mye å si for kundene. Jeg vet om opptil flere håndverkere jeg ønsker å nominere og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme, avslutter Tofteland.

FAKTA
Hvem står bak Norges Hyggeligste Håndverker?
Konkurransen Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med BNL, Mesterbrev, Volkswagen Nyttekjøretøy, TOOLS, Jotun, Boligmesse, Loyds, Hultafors og Epoq. Målet med konkurransen er å skape stolthet og positivt engasjement for håndverkeryrket.

Hvem som vinner kåringen, blir avslørt på Boligmesse på Telenor Arena 15. september 2018.

Kilde: NTB

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1