Tips redaksjonen
31.08.2015

Kjekt med klikk – også for vinyl

Kombinasjonen av vinyloverflate og limfri klikklegging har gjort stor suksess. Her får du gode egenskaper i pose og sekk: Slitesterkt toppsjikt, mange designmuligheter og enkel montering og håndtering er noen av fordelene med klikkvinyl.

 

Etter at klikksystem ble tilnærmet standard for parkettgulv har hjemmefiksere hatt glade dager. Pakker med 1–2 kvadratmeter gulv i håndterbare lengder er enkle å få inn i bilen, videre inn i heisen, og vel hjemme går leggingen fortere enn svint. Gulvet legges flytende, uten bruk av skruer, lim, tape eller spesielle verktøy. Og resultatet blir fint – delene passer som puslebrikker i hverandre, slik at det er enkelt å få usynlige skjøter i gulvet også for en som aldri ha lagt gulv før.
   Den siste tiden har kombinasjonen av denne enkle leggemåten og andre materialer, utseender og egenskaper begynt å gå sin seiersgang. Den som vil ha et slitesterkt vinylgulv, men ikke ønsker et mykt banebelegg fra en flere meter bred rull, kan nå velge et klikkbart vinylgulv i praktiske pakker.
   Klikkbare vinylgulv for løstlegging lages etter én av to prinsipper: den ene er en forbrukertilpasset variant av LVT (designvinyl). Dette brukes normalt i offentlige miljøer og består av en homogen blanding av PVC og fyllstoffer og med et slitesjikt av et dekorativt belegg under en PUR-lakk. Den andre er laget som et laminatgulv med en hard trefiberkjerne, men der dekorlaget er erstattet med et vinylbelegg.

Tekst: Chera Westman/ifi.no, Foto: Storeys, Tarkett

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1