Tips redaksjonen
04.07.2014

Kina-kontrakt til Rolls-Royce

Rolls-Royce har inngått kontrakter med China Oilfield Services Ltd. (COSL) om levering av skipsutstyr for fremdrift til to konstruksjonsfartøyer og ett seismikkfartøy. Kontraktene har en samlet verdi på 190 mill. NOK.

All de tre fartøyene er designet av selskapet Skipsteknisk i Ålesund. Konstruksjonsfartøyene skal hver ha seks motorer, to azimuthtrustere, to opptrekkbare thrustere, to tunellthrustere og kontrollsystemer fra Rolls-Royce. Seismikkfartøyet får fire motorer, ror og styremaskiner fra Rolls-Royce. Cirka åtti prosent av dette skipsutstyret vil bli produsert i Norge.
  – COSL er et rederi vi kjenner godt, sier Roy Arne Stavik, salgssjef i Rolls-Royce. – Det kinesiske rederiet legger vekt på sikre og effektive operasjoner, og det passer godt sammen med våre prinsipper og løsninger. Vi setter stor pris på at COSL velger vårt utstyr til disse tre nye fartøyene og gleder oss til å få fortsette samarbeidet med dem, sier Stavik.
  De to konstruksjonsfartøyene skal bygges ved CSSC Huangpu Wenchong Shipyard for levering i første og andre halvår 2016. Seismikkfartøyet skal bygges ved Shanghang Shipyard for levering andre halvår 2015. 

Kilde: Maritime & Energy

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1