Tips redaksjonen
11.04.2016

Kia Niro – en ny hybrid crossover

Kia Niro er en helt ny hybridmodell fra Kia, som ble vist på bilmessen i Genève 1. mars.

Kia Niro er bygd på Kias første miljøplattform og har en crossover-design. Bilen har en 1.6 liter bensinmotor, lithium-ion polymer batteripakke, 32 kW elektrisk motor og en sekstrinns dobbelclutch gearkasse. Samlet ytelse er på 141 hk, og det er ventet et CO2 utslipp på 89 g/km.
   – Hybridsalget har mer enn doblet seg i Europa de siste fem årene og er ventet å utgjøre ca. 700 000 biler innen 2020. Med Nye Kia Niro vil vi møte den voksende etterspørselen, og den vil hjelpe oss å nå vårt mål med 25 prosent gjennomsnittlig bedre drivstofføkonomi i 2020 i forhold til 2014-nivået, sier Michael Cole, Chief Operating Officer, Kia Motors Europe.
   I løpet av de neste fem årene vil Kia utvikle sin linje av miljøbiler fra dagens 4 til 11 modeller, og det starter med Kia Niro og Optima Plug-in Hybrid.

Sporty crossover-design
Niro er en helt ny modell, men har familielikhet med de andre Kia-modellene. Designen er optimalisert for god aerodynamikk, og en forholdsvis lang akselavstand sikrer god innvendig plass. Størrelsesmessig ligger Niro mellom Sportage og cee’d med 4,355 mm lengde, 1,800 mm bredde og 1,535 mm høyde.

Avansert batteripakke
Batteripakken på 1.56 kWh med lithium-ion polymer-batterier veier bare 33 kg og er den letteste og mest effektive som er benyttet av Kia. Den oppgis å ha opptil 50 prosent høyere energidensitet og 13 prosent bedre energieffektivitet enn batteriene hos konkurrentene.
   Batteriet er plassert under baksetet og stjeler ikke plass fra bagasjerommet, som er på 421 liter.
   Fra fjerde kvartal 2016 vil Niro også godkjennes med tilhengervekt opp til 1300 kg.

Kia Connected Services og Android Auto
Navigasjonssystemet tilbyr Kia Connected Services med oppdatert kjøreorientert informasjon. Systemet driftes av TomTom, og tilkoblingsmuligheter inkluderer blant annet trafikkoppdateringer, varsel om fartskontroll, søk og værmelding. Annet tilgjengelig utstyr er blant annet trådløs mobillading, 360-graders kamera og Smart Parking Assist System (SPAS). I Europa vil systemet være gratis for kunden de første syv årene etter bilens kjøp.
   Niro vil være den første modellen fra Kia som får Android Auto, utviklet mot Android-telefoner. Systemet har stemmestyring som tillater fører å holde oppmerksomheten på veien til enhver tid. Niro kan også leveres med trådløs mobillader

Sikkerhet
Niro har et sterkt chassis med en rekke passive og aktive sikkerhetssystemer. Syv kollisjonsputer er standard, og tilgjengelig utstyr er blant annet Adaptiv Smart Cruise Control, automatisk nødbremsesystem, filskiftvarsler, Lane Keeping Assist System, blindsonevarsel og varsling for kryssende trafikk ved rygging ut av parkeringsplass.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1