Tips redaksjonen
02.01.2014

Kapper dobbelt så mye med ny teknologi

3M har nå lansert en ny serie med Cubitron II kappeskiver som kutter raskt og har lang levetid. De nye kappeskivene er basert på 3Ms største slipesuksess i moderne tid, de patenterte presisjonsformede slipemineralene som brukes i Cubitron II-produkter.

3Ms Cubitron II slipeprodukter består av trekantformede slipemineraler, der alle mineralene har samme form og størrelse. Disse selvskjerpende trekantene er konstruert for å sprekke ettersom de slites og kontinuerlig danner nye, superskarpe spisser og kanter som skjærer rent gjennom metall som en kniv, i stedet for å pløye gjennom. Dette hindrer varme i å bygge seg opp i arbeidsstykket. Metoden reduserer varmerelatert stress, sprekker og misfarging.  
  
Da de første produktene med Cubitron II ble lansert i 2009, ble de umiddelbart en suksess og de mest solgte slipeproduktene i 3Ms sortiment i de senere årene.
 
– En stor del av suksessen skyldes at den unike teknologien gjør produktene mer brukervennlige. De nye kappeskivene lager lite støy, vibrerer mindre og avgir mindre støv, sier Hans Vegel, salgs- og marketingsjef hos 3M Norge. Produktene krever mindre trykk ved kapping enn tradisjonelle kappeskiver, noe som skåner både armer og rygg til den som skal utføre jobben.
   Skivene brukes i metallbearbeiding for å kutte jern, samt rustfritt stål, legert stål og vanlig stål, og da hovedsakelig innenfor verkstedindustri, generell metallbearbeiding og ved skipsverft.  Cubitron II kappeskiver er jernfrie, noe som gir et renere resultat, spesielt på rustfritt stål.
 
Samtidig med lanseringen av kappeskivene lanserer også 3M en lamellrondell med samme teknologi. Med de siste lanseringene finnes nå presisjonsformede slipemineraler i kappeskiver, navrondeller, lamellrondeller, fiberrondeller, Roloc sliperondeller og slipebånd.
   Kappeskivene produseres i to utførelser (T41 og T42), der T42 leveres med senket nav for å komme bedre til. Størrelsene varierer fra 100 til 230 mm i diameter og selges hos autoriserte 3M-forhandlere. Les mer på www.3M.no/slip

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1