Tips redaksjonen
08.06.2015

Kan koste bedriften dyrt

-Ta energimerking og energivurdering av bedriftens bygningsmasse på alvor, sier Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS Energy, Norges største leverandør av strøm til bedriftsmarkedet.

Han peker på uttalelsen fra Norges vassdrags- og energidirektorat som sier de vil stramme inn kontrollen av yrkesbygg.
   I fire år har det vært obligatorisk med energivurdering av tekniske anlegg og energimerking av yrkesbygg. Norges vassdrags- og energidirektorat har nå gjennomført kontroll, og 60 av 92 bygg manglet enten energimerke eller energivurdering og har mottatt varsel om tvangsmulkt.
   – Inntrykket vårt fra denne kontrollrunden er at det dessverre er mange som ikke har fulgt den plikten de har på dette området, sier Olav Karstad Isachsen, fungerende seksjonssjef i NVE.
   Det er første gang NVE følger opp en slik kontroll med økonomiske reaksjoner. Etter å ha kontrollert 92 norske yrkesbygg over 1000 kvadratmeter og funnet at over 60 av de kontrollerte byggene manglet enten energimerke eller energivurdering. Det er energivurderingen av tekniske anlegg, og da spesielt kjelanlegg, som mangler.
  – Energimerket er blitt et verdipapir for byggeierne siden det må fremlegges ved utleie og salg av bygg. Den energitekniske vurderingen krever derimot noe mer kompetanse. Resultatet etter vurderingen er en rapport du kan bruke til interne forbedringer. Og reduseres bedriftens energiforbruk reduseres også energikostnadene. Derfor kan den økonomiske nytteverdien være stor hvis rapporten brukes, sier Tønnesland.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1