Tips redaksjonen
25.02.2019

KUKA lanserer ny generasjon av sin mest suksessfulle robotserie

Automasjonsspesialisten KUKA har videreutviklet sin bestselgende produktserie til dags dato: KR QUANTEC.

Den nye generasjonen kan bestilles nå. Første levering planlagt til april 2019. Selskapet opplyser at serien er optimert blant annet i forhold til ytelser, kostnadseffektivitet og fleksibilitet, og den tilbyr fortsatt robotene med den største nyttelasten og rekkevidden på markedet i kategorien for høy nyttelast.
   KUKA opplyser at roboten har blitt enda bedre. Siden den ble lansert i 2010 har selskapet levert over 100 000 roboter i KR QUANTEC-serien. Med en nyttelast på mellom 120 og 300 kg er roboten designet for bruk i nær sagt alle markedssegmenter – for eksempel bilindustri, støperier og farmasøytisk industri, i tillegg til prosessindustri og håndteringsoppgaver. 
   “Vi utnytter vår erfaring innenfor den dynamiske bilindustrien når vi videreutvikler vår KR QUANTEC-serie. Resultatet er en pålitelig, allsidig og effektiv høykvalitetsløsning for morgendagens produksjonslandskap. Med den nye KR QUANTEC-generasjonen kan våre kunder allerede nå investere i fremtiden for sin produksjon i dag,” sier Wolfgang Bildl, som er produktansvarlig leder.
 
Stadig mer fleksibel, lavere kostnader, kortere leveringstider
Den nye generasjonen av KR QUANTEC er optimalisert med en rekke forskjellige forbedringer. Et eksempel er slankere modulsystem, som gir en vesentlig reduksjon av leveringstiden.
   “Selv med de kortere leveringstidene kan vi tilby våre kunder fleksible og skreddersydde roboter som utgjør en sunn investering i fremtiden. Dette kan for en stor del tilskrives oppgradering av nyttelasten, stor tilpasningsdyktighet med varianter til spesialoppgaver og tekniske optimaliseringer som for eksempel kortere stoppdistanser eller optimalisert arbeidsrekkevidde,” sier Wolfgang Bildl.
   Den oppdaterte designen gir lavere totale eierkostnader (TCO total cost of ownership) siden tidligere vedlikeholdstiltak er delvis eliminert. KR QUANTEC vil også være enklere å vedlikeholde over tid: Behovet for nedetid og vedlikehold er minimert ved å ta i bruk et nytt konsept for kabel- og energiforsyning og gjennom reduksjon i antall reservedeler (nøkkelord: optimert modulsystem). Den nye KR QUANTEC gir derfor enda høyere tilgjengelighet og raskere oppstartfase.
 
Software-tillegg: Nye bevegelsesmoduser for ideell prosesskvalitet
Den nye KR QUANTEC-generasjonen er utstyrt for flere "Motion modes". Disse er basert på software-tillegg som sikrer optimale robotbevegelser for spesifikke brukstilfeller. Robotens "Path mode" gir mulighet for CP-bevegelse med større nøyaktighet og presisjon, mens "Dynamic mode" øker hastigheten slik at syklustiden reduseres ved flaskehalser i produksjonslinjene.
   Motion mode sørger for dynamisk kontroll av robotens bevegelser, og det utvider området for robotens egenskaper og sikrer ideell prosesskvalitet. De første Motion mode-versjonene skal være tilgjengelige i andre halvdel av 2019 og kan enkelt lastes via robotens styresystem.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1