Tips redaksjonen
30.01.2015

KGK lanserer dekktrykksensorer på det norske markedet

KGK lanserer nå dekktrykksensorer (TPMS) fra VDO, Beru, Schrader og Sens-It. – Sensorene inneholder elektronikk som overvåker trykk, temperatur og bevegelse. KGK har som ambisjon å være totalleverandør av dekktrykksensorer og med utvalget fra VDO, Schrader, Beru og Sens-It kan vi dekke så og si hele bilparken i Norge, sier divisjonssjef Erik Eidem i KGK Norge.

– KGK er i stor endring, og de siste månedene har vi lansert en rekke nye produkter, og nå har vi ambisjon om å bli Norges mest komplette på dekktrykksensorer, fortsette Eidem, som kan opplyse at med e-handelsløsningen www.autokatalogen.no blir det enkelt å finne riktig sensor til hver enkelt bilmodell.
    Alle nye person- og campingbiler registrert etter 1. november 2014 skal være utstyrt med et system som overvåker dekktrykket på alle hjul (TPMS). Gode dekk og riktig lufttrykk er blant de viktigste sikkerhetsfaktorene for å holde bilen på veien, fordi kontaktflaten til veibanen på en vanlig bil totalt er på størrelse med bare fire håndflater. Videre er for lavt lufttrykk med på å øke drivstofforbruket vesentlig og dermed også økt forurensing. Med dekkovervåkningssystemet Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) får man melding om ett eller flere av hjulene har feil lufttrykk.

Forhåndsprogrammerte sensorer
Sensorene inneholder elektronikk som overvåker trykk, temperatur og bevegelse. De fleste sensorene monteres på felgen med ventilen stikkende ut. Sensorene fra VDO, Schrader og Beru er forhåndsprogrammerte og passer dermed bare til de bilene de er programmert til.

REDI-serien
VDO sin nyvinning er REDI-serien. Sensoren limes fast på innsiden av dekket og er derfor beskyttet mot skader, både ved montering og ved bruk, samtidig som man kan benytte en normal ventil. Plasseringen forenkler montering av dekk til felg, og sensoren kan ved behov flyttes til et annet dekk. Sensorene kommer i tre utgaver der hver utgave er forhåndsprogrammert til mange forskjellig biler og biltyper. Denne serien dekker ca. 60 prosent av bilparken i Europa som har behov for slike sensorer.

Programmerbare til hver bil
Sens-It Alligator-serien er programmerbare og må tilpasses hver enkelt bil. Imidlertid er dette en rask operasjon å utføre, noe som reduserer lagerhold vesentlig. Sensoren kan også klones slik at den får de samme dataene som bilens originale sensor. Det vil lette skifte mellom sommer- og vinterdekk på biler uten automatisk tilpasningsfunksjon som på f.eks. enkelte Toyota- og Renault-modeller. Felles for alle sensorene er at de behøver den samme tilpasning på enkelte bilmodeller, slik en OE-sensor også må.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1