Tips redaksjonen
27.03.2019

Jabra entrer markedet for videokommunikasjon

GN Netcom, som eier Jabra, kjøper Altia Systems, en utvikler av innovative videokommunikasjonsløsninger for små møterom.

Jabra har en ledende posisjon innenfor lydløsninger for mindre møterom, blant annet gjennom konferansehøyttalerne i Speak-serien, som hittil er solgt i over tre millioner eksemplarer. Oppkjøpet innebærer at selskapet nå også entrer markedet for videokommunikasjon gjennom Altia Systems' løsning som heter PanaCast. Ved hjelp av kunstig intelligens setter den sammen 180-graders 4K-video fra tre minikameraer i ett bilde. Dermed kan PanaCast vise hele rommet og alle deltakere i små møterom med to til syv personer. 
   Oppkjøpet skjer som følge av forventet etterspørselsvekst etter UC-løsninger i små møterom. I praksis vil GN Netcoms integrerte AV-løsning være Microsoft-sertifiserte PanaCast og Jabra Speak-konferansehøyttalere som integreres via en USB tilkoblingsenhet. Panacast kan brukes til populære skybaserte samhandlingsløsninger som Microsoft Teams og Zoom og fungerer med de fleste virksomheters eksisterende infrastruktur, samtidig som løsningen eliminerer behovet for kostbare videokonferansesystemer.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1