Tips redaksjonen
01.08.2017

IoT-selskapet Com4 og Otovo sender solenergi på nett

Otovo har valgt mobiloperatøren Com4 som samarbeidspartner i sin satsning på kortreist strøm. Ved hjelp av mobilkommunikasjon fra Com4 kan Otovo gi selskapets kunder oversikt over eget strømforbruk. De kan enkelt å se om de over- eller underproduserer for å enten eksportere eller importere energi til eller fra andre i nabolaget.

– Otovo er fremtidens energiselskap. De gjør det enkelt for hvem som helst å produsere strøm på eget tak. Vi er glade for å bidra med vår teknologi inn i denne solrevolusjonen sammen med et innovativt selskap som Otovo, sier Stein André Larner som er administrerende direktør i Com4.

Nabostrøm
Otovo er en teknologistartup som gjør det enkelt å få kortreist og grønn energi produsert på eget tak.
   – Kundene kan til enhver tid se om de har et produksjonsoverskudd eller -underskudd av strøm. Dersom det er et produksjonsoverskudd av strøm, sendes overskuddskapasiteten tilbake til nettet for å kunne benyttes av andre hus i nabolaget. Slik oppstår kortreist strøm, forklarer Simen Fure Jørgensen i Com4.

Alt i en app
– Vi leverer blant annet mobilkommunikasjon til solcellepanelene, noe som gir kundene oversikt over energiproduksjonen for at de enkelt kan se om de produserer for lite eller mye strøm. Ved hjelp av sikkerhetsløsninger fra Com4 kommuniserer solcellepanelene i en lukket kanal i mobilnettet og inn til Otovos skytjeneste. Data tilgjengeliggjøres for sluttkunden via en app, forklarer Stein André Larner.

Unikt
Simen Fure Jørgensen i Otovo sier at de sammen med Com4 har utviklet noe som her helt unikt i vårt langstrakte land.
   – Vi gjør dette fordi vi vet at det er viktig for kunden å ha oversikt over energiproduksjonen. Enkelt forklart bidrar Com4 med teknologi som hjelper oss med denne viktige rapporteringen. Vi har naturlig nok en kritisk og bevisst kundemasse, sier han.

Fremtidsrettet
Det vil skje store endringer på energimarkedet i fremtiden. En mulighet er at et borettslag eller sameie for eksempel vil kunne gå sammen om å leie et strømnett. Litt som at Telio for eksempel leier telenett fra Telenor.
   – I praksis vil det bety at for eksempel en blokk kan leie strømnettet av en leverandør til egenprodusert energi. Man kan for eksempel ha solceller på taket og batterier i kjelleren og på den måten unngå nettleie på store deler av strømmen. Med samarbeidet med Com4 tilrettelegger vi for blant annet dette, sier Simen Fure Jørgensen.

Abonnementsløsning
Otovo installerer solcellepaneler på vanlige boliger, borettslag, sameier, næringsbygg og gårdsbruk. Modellen fungerer ved at Otovo via samarbeidspartnere sørger for investeringen og gjør hele planleggingsjobben, mens kunden betaler for et fastprisabonnement på strøm.
   – Hele forretningsmodellen handler om å gjøre ren og billig strøm tilgjengelig for alle. Vi prosjekterer, installerer og sikrer finansieringen for solcellepanelene. Kunden må bli abonnement hos oss og får all strømmen panelene produserer, til eget forbruk eller for videresalg. Takket være samarbeidet med Com4 kan vi nå gi kundene detaljert forbruksoversikt, avslutter Simen Fure Jørgensen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1