Tips redaksjonen
23.11.2017

Investerer 7,2 mrd. i produksjon av neste generasjon Ford Kuga

Ford investerer mer enn 7,2 milliarder kroner i sin fabrikk i Valencia i Spania for å bygge den neste generasjonen av SUVen Ford Kuga.

Totalt har det blitt investert rundt 29 milliarder kroner i fabrikken siden 2011.
   – Denne store investeringen på mer enn 750 millioner euro viser hvor viktig denne fabrikken, Valencia-regionen og Spania er for Ford i Europa. Jeg vil også takke både de nasjonale myndighetene i Madrid og Generalitat Valenciana for deres kontinuerlige arbeid og tilrettelegging for å skape et godt klima for investeringer i Valencia-regionen, sier toppsjefen i Ford Europa, Steven Armstrong.
   Den nye investeringen vil sikre de mer enn 8000 arbeidsplassene ved Fords fabrikk i Valencia. Investeringen bidrar til ytterligere kostnadseffektivitet og produktivitetsforbedringer for ledelsen, fagforeningene og arbeidsstyrken.

22 prosent salgsøkning
I dag er hver fjerde nye personbil solgt i Europa en SUV. Nesten halvparten av alle bilene som blir produsert på fabrikken i Valencia, er en Kuga. Det europeiske salget av Kuga så langt i år er på 126 900 biler. Det er en økning på hele 22 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Ford Kuga er den tredje mest solgte Ford-modellen i Europa, bak Fiesta og Focus.

Stor suksess i Norge
Kuga har vært en stor suksess i Norge siden den ble lansert i 2008. Salgsøkningen fra 2016 til 2017 er hele 17,8 prosent, som fordeler seg slik på de tre modellene: den sporty Kuga ST-Line (75 prosent), Kuga Titanium (15 prosent) og den eksklusive Kuga Vignale (10 prosent).

Fords produksjon i Valencia
Siden 1976 har Ford produsert mer enn 12 millioner biler og 16 millioner motorer i Valencia og er en av Spanias største eksportører innenfor bilindustrien.
   I tillegg til Kuga blir alle Tourneo Connect (7-seter) og Transit Connect nyttekjøretøy produsert her. Også Ford Mondeo, S-MAX og Galaxy blir satt sammen i Valencia. Valencia-fabrikken bygger flere modeller og produserer et høyere antall biler enn noen annen Ford-fabrikk i Europa. Rundt 90 prosent av produksjonen blir eksportert til mer enn 75 land globalt, inkludert USA.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1