Tips redaksjonen
19.12.2014

Internasjonal innovasjonspris til Q-Safe

Ved den internasjonale messen GaLaBau i tyske Nürnberg fikk engcons redskapsfeste, Q-Safe, 2014 GaLaBau Innovations Medaille.
   I tøff konkurranse med 133 andre bedrifter fikk engcon, som eneste bedrift innenfor segmentet gravemaskiner, pris for Q-Safe, som har redusert faren for ulykker som følge av at redskap mistes i vesentlig grad.
   – Prisen er en bekreftelse på at Q-Safe er verdens sikreste redskapsfeste med unike løsninger. Dette inspirerer oss til å fortsette den brede satsningen på Non Accident Generation sier Sting Engström, engcons grunnlegger og eier.

 

GaLaBau har fokus på landskapsarkitektur samt design, oppbygging og vedlikehold av idrettsplasser, golfbaner, lekeplasser og andre offentlige plasser. Årets messe, den 21. i rekken, ble en rekordmesse med rundt 1300 utstillere og nærmere 67 000 besøkende. Hoveddelen av disse var entreprenører, arkitekter og landskapsarkitekter som søkte informasjon om trender innenfor «grønn design», konstruksjon og vedlikehold.
   Totalt ble 133 ulike innovasjoner vurdert ved årets GaLaBau, hvorav 19 fikk pris. Ett av kravene er at produktet skal være en vesentlig forbedring sammenlignet med allerede eksisterende produkter eller et helt nytt produkt som setter en høyere og bedre standard. Engcon var den eneste av bedriftene som produserer utstyr for gravemaskiner som fikk en pris.

En betydelig sikrere arbeidsplass
I begrunnelsen heter det: «Takket være engcon Q-Safe for gravemaskiner blir forholdene på arbeidsplassen ved landskapsanlegg sikrere. Det oppstår mange ulykker med personskader på grunn av brukerfeil. Denne risikoen reduseres mye med engcon Q-Safe.»
   Q-Safe er tredobbelt sikret gjennom hydraulisk overvåking, mekanisk sikkerhetslåsing og elektronisk overvåking. Med Q-Safe kan føreren ganske enkelt ikke koble fra redskapet feil eller løsne skuffen ved en feiltakelse. Dermed kan den «menneskelige faktoren» utelukkes som årsak til ulykker. Q-Safe er også klargjort fra fabrikken for EC-Oil, en såkalt «fullhydraulisk løsning», og da kobles også hydraulisk redskap på automatisk.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1