Tips redaksjonen
25.03.2014

Interaktive projektorer med funksjonalitet for fingerberøring

Epson har lansert en serie projektorer for forretnings- og undervisningsbruk med ekstra kort projeksjonsavstand. Serien inneholder det første interaktive produktet med funksjonalitet for fingerberøring. Med EB-595Wi kan brukere samhandle med det projiserte bildet bare ved hjelp av fingrene. Dermed får lærere og studenter direkte kontroll, noe som gjør undervisning og forelesninger mer engasjerende.

Med EB-595Wi kan lærere, forelesere og studenter bruke opptil seks fingerberøringspunkter eller én av enhetens to interaktive penner til å notere direkte på det projiserte bildet. Dette gjør det enklere enn noensinne å skrive notater, tegne diagrammer eller illustrere i videoer. Det er enkelt å bruke kontrollene på skjermen til å skifte lysbilder, velge innganger eller til og med lagre en illustrasjon, alt sammen bare ved fingerberøring. Den ekstra korte projeksjonsavstanden gjør det mulig for brukere å samarbeide med presentasjonene direkte samtidig som skygger og gjenskinn minimeres. 
  – Fingerberøring handler om umiddelbar interaktivitet ved hjelp av naturlige gester og uten læringskurve. Lærere vil oppdage at fingerberøring er utrolig nyttig for raskt å understreke et poeng eller for å gjøre ekstra notater tilgjengelig i timene. Det avgjørende er at man ikke må finne en interaktiv penn først, og studentene kan gå rett inn på det projiserte bildet for å bidra. Det fine med dette produktet er imidlertid at du fortsatt kan bruke de to interaktive pennene hvis du foretrekker å gjøre det, sier Solfrid Dyrrdal Liland, markedssjef i Epson Norge.
  De to nye interaktive pennene er blitt enda mer responsive og enkle å bruke med en forbedret, lett design. Dermed kan lærere og studenter skrive på skjermen samtidig med separate attributter, slik at fellesoppgaver glir lettere. Den unike designen til EB-595Wi betyr at det er mulig å skrive, tegne og kommentere helt ut til hjørnene av skjermen. Med driver-fri installasjon og automatisk kalibrering er det lett å komme i gang. Tavlemodusen for notering uten bruk av PC betyr at lærerne ikke engang trenger å starte opp sine PC-er.

Inngår i en ny serie
EB-595Wi er del av den nye EB-5-projektorserien med ekstra kort projeksjonsavstand med både interaktive og ikke-interaktive modeller, WXGA- og XGA-oppløsning og en forbedret lysstyrke på opptil 3300 lumen sammenlignet med den forrige serien. Alle modellene drar nytte av Epsons 3LCD-teknologi, som sikrer kvalitetsbilder med en lysstyrke som er like høy for hvitt og farget lys, og skarpe bilder med livaktige farger selv i dagslys samt tre ganger sterkere farger enn konkurrerende projektorer, ifølge produsenten. Disse modellene har en lang lampelevetid takket være en økonomimodusinnstilling, dynamisk lampekontroll og automatisk justering av lysstyrke. Doble VGA- og doble HDMI-innganger gir omfattende tilkoblingsmuligheter.
  Alle projektorene i EB-5-serien har trådløs funksjonalitet, noe som gjør det enkelt å dele innhold fra en rekke ulike smartenheter ved hjelp av iProjection-appen. Med “moderator”-funksjonen kan lærere og studenter dele innhold samtidig. Lærerne har full kontroll fordi de kan velge når studentenes innhold skal vises.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1