Tips redaksjonen
04.07.2014

Intelligent branndetektor sikrer komplett beskyttelse

Falske alarmer kan være både dyrt og besværlig for virksomheter og institusjoner. Disse kan være vanskelig å unngå i for eksempel teatre med kunstige røykgeneratorer eller i fabrikker der oljetåke kan forekomme. Panasonics nye intelligente branndetektor løser dette ved å skille på mengden røyk, varme og karbonmonoksid (CO). 

Panasonics nye branndetektor, 4402, er egnet for teatre med kunstige røykgeneratorer eller i fabrikker med oljetåke. Det smarte er at den kan stilles inn til å utløse alarm hvis en gitt kombinasjon av røyk, varme og CO registreres. Den varsler umiddelbart om noe er galt.
  Den smarte detektoren registrerer røyk ved hjelp av en infrarød LED-lampe og en fotodiode med to linser. En termistor fanger opp varme, og CO-sensoren det kjemiske stoffet.
  – Branndetektoren er et viktig tilskudd til vårt sortiment av sikkerhetsløsninger. Den oppfyller alle behov for sikkerhet i utfordrende miljøer, der konvensjonelle branndetektorer ville utløse alarm unødig, sier Gerard Figols, europeisk produktsjef i Panasonic.
  Den kjemiske CO-sensoren holder i opptil fem år og er svært energivennlig da den er utstyrt med den nyeste sensorteknologien. I tilfeller der detektoren har blitt forurenset, eller den kjemiske sensoren har nådd sin levetid, vil alarmen automatisk utløse et servicesignal.
  Panasonics intelligente branndetektor er beregnet til innendørs bruk i tørre lokaler og er utviklet for å utfylle Panasonics eksisterende brannalarmsystemer, EBL128 og EBL512 G3.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1