Tips redaksjonen
28.12.2017

Innovativ hurtigkobling for utrykningskjøretøy

Teknologiselskapet CEJN har gjennom et effektivt samarbeid med Lesjöfors Industrifjädrar utviklet et nytt produkt for hurtigkobling av strøm og trykkluft til utrykningskjøretøy.

CEJN er et ledende internasjonalt selskap med base i Skövde, som tilbyr innovative hurtigkoblingsløsninger. Produktutvalget inkluderer tilkoblinger for trykkluft, hydraulikk og ulike væsker. Lesjöfors har i mange år samarbeidet med CEJN og produserer et bredt spekter av ulike komponenter. Samarbeidet er preget av en nær og tett dialog, og mange problemer har blitt løst gjennom årene.

Produkt som forenkler ved utrykning
Da CEJN i 2017 skulle utvikle et helt nytt patentert produkt – en hurtigtilkobling for strøm og trykkluft på utrykningskjøretøy – behøvde de en leverandør av bøyde håndtak.
   Noen potensielle selskaper ble kontaktet, og Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga var et av dem. Etter å ha gjennomgått CEJN-spesifikasjonene på radier og retthet var det bare Lesjöfors som klarte å oppfylle kravene.
   Utviklingsprosessen har vært rask, smidig og effektiv. Lesjöfors fikk tidlig en prototyp som de kunne bruke for å utvikle den optimale måten til å produsere den første manuelt bøyde varianten. Vi er veldig fornøyd med sluttresultatet, sier Leif Nyfelt, produktansvarlig hos CEJN.

Teknisk kunnskap bak rask prosess
Noe lignende produkt fantes ikke i Lesjöfors produktsortiment tidligere. Takket være stor teknisk kunnskap om materialer, styrke og bøyemetoder kunne et passende produkt raskt utvikles til en lav kostnad. En løsning som viste seg å være optimal for kunden og som ble inkludert i første utgave av sluttproduktet.
   Den nye hurtigkoblingen har blitt svært godt mottatt av markedet, og vi tror den kommer til å bli en storselger. Vårt samarbeid med Lesjöfors har vært en sterkt medvirkende årsak, sier Leif Nyfelt.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1