Tips redaksjonen
02.09.2014

Innovasjonspris til Marel HF, miljøpris til Nofir

Marel HF dro i land Nor-Fishings Innovasjonspris for 2014 for sin nye Flexicut-maskin, mens Nofir mottok miljøprisen for sitt system for innsamling av kassert og tapt fiskeutstyr.

Innovativ kuttemaskin
Det spesielle med Flexicut-maskinen er at den skjærer bort sidebein i fiskefilet ved hjelp av en svært tynn vannjetstråle. Metoden gir minimalt tap av fiskekjøtt. Flexicut-teknologien gir fiskeindustrien bedre produktkvalitet og beinfrie produkter og derved høyere utbytte. Juryen kom etter nøye vurderinger frem til tre finalister til Innovasjonsprisen. I tillegg til Marel var Mustad Autoline og Inventas plukket ut som finalister. Mustad Autoline var nominert for sin SeaBird Saver, som er utviklet i samarbeid med det nederlandske selskapet SaveWave, mens Inventas var nominert for arbeidet de har gjort for å forbedre den tradisjonelle 20 kilos fiskekassen for frossenfisk ved å gjøre den bedre, billigere og mer miljøvennlig. 

Pris for gjenvinning av kassert og tapt utstyr
Fiskeridirektoratets Miljøpris for 2014 ble tildelt selskapet Nofir, som har etablert, og som driver et system for innsamling av kassert og tapt utstyr fra fiskeri- og havbruksnæringene. Det som før ofte havnet på havets bunn eller langs strendene våre, blir nå i stor grad tatt vare på og gjenvunnet til nye produkter.
  Miljøprisen har vært delt ut siden 2007, og prisen kan deles ut til enkeltpersoner bedrifter eller organisasjoner som bidrar til å gjøre fiskeri- og havbruksnæringene mer bærekraftige. 

Peterson Packaging med beste stand
Prisen for beste stand gikk til Peterson Packaging. Juryen sa dette om standen: «Årets vinner skiller seg klart ut blant alle utstillere. Standen er ulik alt annet vi ser på messen, og den er bygd over en idé som vekker assosiasjoner til kysten og kystkultur. Samtidig viser den helt klart hvilke produkter bedriften produserer, og den viser også godt frem hvilke kunder bedriften har. Standen har vært meget godt besøkt, og den har vært godt bemannet av et personale som kan sine ting, og som har vært flinke til å kommunisere med de besøkende.»  

Angolsk delegasjon
En delegasjon fra Angola på ti personer besøkte Nor-Fishing for å lære om fiskerimesser. Delegasjonen, som ble ledet av Angolas State Secretary for Fisheries, Mrs. Maria Antónia Nelumba, inkluderte også sjefen for The International Fair of Luanda (Luanda Internasjonale Messe), José Manuel Q. de Matos Cardoso og en rekke høytstående personer fra departementet og fiskeridirektoratet i Angola.
  På messen holdt gruppen en presentasjon av International Fair of Luanda og planene de har for å arrangere en fiskerimesse i Angolas hovedstad Luanda i november i år. Presentasjonen inkluderte også korte foredrag om forretningsmuligheter for fiskeri og oppdrett i Angola.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1