Tips redaksjonen
30.12.2013

Innovasjonslystne ingeniørstudenter

Med en verden i rask utvikling og behov for nye løsninger er det et godt tegn at innovasjon er viktig for norske studenter når de skal velge sin drømmearbeidsgiver. Hele 4 av 10 ingeniørstudenter har innovasjon som et av sine viktigste karrieremål, ifølge Universums studentundersøkelse 2013.

– Vi ser at innovasjon er blitt viktigere og viktigere for studentene de siste årene. Det handler om å tenke nytt, forbedre noe eksisterende og bringe verden fremover. Dette henger også tett sammen med studentenes ønsker om å få jobbe i et kreativt og dynamisk miljø hos arbeidsgivere som tilbyr spennende produkter eller tjenester, sier Jannicke Klock i Universum.
   Arbeidsgiverne som ingeniørstudentene forbinder mest med innovasjon, kommer fra både offentlig og privat sektor, og topp 5 ser ut som følger: 1. Ulstein Group, 2. Institutt for energiteknikk, 3. SINTEF, 4. Kongsberg Gruppen og 5. FMC Technologies.
 
  Hele 79 prosent av studentene som kunne tenke seg å jobbe for Ulstein Group, forbinder dem med innovasjon.
 
  – I Ulstein er vi opptatt av å være innovative og å levere kvalitet, og det gjør at mange assosierer oss med nettopp dette. Ved å tenke innovativt kan den maritime industrien i Norge fremdeles være blant de mest bærekraftige og konkurransedyktige i verden, sier Tore Ulstein, som leder området Marked & Innovasjon i Ulstein.
 
  Å vise på hvilke måter studentene kan få jobbe med innovasjon når de er ferdig med studiene, vil være viktig for de bedriftene og organisasjonene som ønsker å tiltrekke seg de rette talentene.
 
  – Det er viktig at vi i industrien er synlige overfor skolene og studentene. Industrien kan bidra med gjesteforelesere og yte støtte til samarbeidsprosjekter innenfor forskning og utvikling eller til professorat. I tillegg bør bedriftene være tilgjengelige for oppgaveskriving, traineestillinger og sommerjobber. Høgskolene og universitetene er viktige samarbeidspartnere for oss, understreker Tore Ulstein.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1