Tips redaksjonen
30.12.2013

IP-kameraer for tøffe forhold

D-Link fortsetter å øke sitt sortiment av overvåkningskameraer og lanserer nå to nye IP-kameraer for bedriftsmarkedet. HD WDR Day & Night Outdoor Dome Network Camera (DCS-6513) fanger aktiviteter med full-HD-kvalitet og oppgsi å takle selv de tøffeste lysforholdene, enten det er snakk om totalt mørke eller skarpt motlys. D-Link lanserer samtidig det nesten identiske kameraet, DCS-6314.

 

DCS-6513
DCS-6513 leverer skarpe og høyoppløste videobilder med full-HD-opptak på opptil 3 megapiksler. Kameraet er aktuelt for bedrifter som ønsker en profesjonell IP-overvåkningsløsning med ekstremt bra detaljnivå, selv i omgivelser med kraftig lys. Kameraet har et motorisert P-Iris-objektiv som gir en større dybde i bildet enn et tradisjonelt objektiv, og som muliggjør at kameraet kan fokusere på et helt område og ikke bare på ett punkt. Brukeren kan også zoome og sette fokusinnstillinger på kameraet fra avstand, og kameraet er utstyrt med en innebygd infrarød LED for bruk i mørket i opptil 20 meter.

DCS-6314
Full HD WDR Varifocal Day & Night Outdoor Dome Network Camera (DCS-6314) har samme spesifikasjoner og design som DCS-6513, men benytter seg av en 2 megapiksel progressiv CMOS-sensor samt et motorisert, justerbart objektiv (varifocal). Kameraet kan videre gjøre opptak på opptil 15 meter i mørket.

Tøffe lysforhold
Begge IP-kameraene er utviklet for å takle omgivelser med tøffe lysforhold, for eksempel en resepsjon eller en butikk med store vinduer. På skarpt opplyste områder er det vanskelig å få et klart og detaljert bilde, og det har tidligere vært en utfordring for mange overvåkningskameraer å håndtere slike lysforhold. DCS-6513 og DCS-6314 kompenserer for kontrastene i lyset med en WDR-teknikk (Wide Dynamic Range) som gir brukeren skarpe video-opptak.

Både DCS-6513 (IP-67-klasse) og DCS-6314 (IP-68-klasse) har en robust konstruksjon som beskytter mot tøffe værforhold, og som gjør kameraene rustet mot hærverk. Et innebygd system for varme og kulde gjør at kameraene i prinsippet kan installeres hvor som helst – både inne og ute.

Enkel installasjon
Kameraene har en plug-and-play-installasjon, og med Power over Ethernet (PoE) kan man få strøm til kameraet via en nettverkskabel. Programvaren D-ViewCam, som følger med uten ekstra kostnad, muliggjør sentral innspilling og håndtering av opp til 32 nettverkskameraer. D-ViewCam tilbyr digital overvåkning og innspilling med et stort antall funksjoner, for eksempel en bevegelsesdetektor som kan starte innspilling og sende varsler via epost til en eller flere brukere.

Muligheter til å lagre innspilt materiell
Med mulighet for bruk av minnekort tilbys lagring av opptak på selve kameraet uten at det er behov for en PC eller ekstern nettverkslagring. Det går likevel an å koble opp kameraene til en NAS-enhet (Network Attached Storage) eller en NVR, Network Video Recorder, som kan plasseres på en annen geografisk plass enn kameraløsningene for å sikre maksimal sikkerhet. Det er også mulig å bruke begge kameraene som en sikkerhetsløsning ved en entré ettersom begge kameraene er utstyrt med innebygde mikrofoner samtidig som det er mulighet for tilkobling av høyttalere for en toveis-kommunikasjon. På den måten kan man kommunisere med personen utenfor inngangsdøren.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1