Tips redaksjonen
07.03.2016

IKM Ocean Design tildelt Johan Castberg Subsea

Statoil har tildelt IKM Ocean Design kontrakten for prosjektet Johan Castberg Subsea – Integrasjon Pre-FEED og FEED med opsjoner.

Kontrakten omfatter Pre-FEED og FEED for rørledninger, stigerør, kabler, oppkoblinger og relaterte strukturer på Johan Castberg-feltet. Videre ligger det opsjoner på detaljprosjektering, oppfølging og leveranser av rørledningsstrukturer.
   Daglig leder i IKM Ocean Design, Peder Hoås, sier dette i en pressemelding: – Vi er utrolig stolte over at Statoil har valgt IKM Ocean Design til denne prestisjetunge oppgaven, og vi ser frem til å videreutvikle prosjektet i samarbeid med Statoil sitt prosjektlag. Kontrakten sikrer langsiktig arbeid for mange av våre ansatte og er en av de største engineering-kontrakter i selskapets historie.
   Kontrakten har en varighet på to år for ferdigstillelse av Pre-FEED- og FEED-prosjektering av SURF-delen av prosjektet (Subsea Umbilicals Risers and Flowlines). Med opsjoner kan varigheten og verdien av kontrakten nå henholdsvis 7 år og 200 millioner kroner. Arbeidet starter umiddelbart og vil bli kjørt fra IKMs kontor på Lysaker.
   IKM Ocean Design er en del av IKM Gruppen med kontorer i Stavanger, Trondheim og Oslo. IKM Ocean Design har 70 ansatte innenfor områdene undervanns feltutvikling, marine rørledninger og kabler, undervannstrukturer og topside engineering.
   Johan Castberg-feltet ligger i Barentshavet, omtrent 240 km nordvest for Hammerfest i Nord-Norge. Feltet omfatter funnene Skrugard, Havis og Drivis.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1