Tips redaksjonen
01.07.2016

I Mexico City sitter de 219 ekstra timer i bilkø – hvert år

Det globale trafikkaoset er rekordhøyt og det er sjokkerende forskjeller mellom kontinentene.

Ifølge en helårsrapport fra TomTom (TOM2) har Mexico City overtatt tronen fra Istanbul, som den mest trafikkerte byen i verden. Bilførere i den meksikanske hovedstaden kan regne med å bruke 59 prosent ekstra reisetid sittende fast i trafikken når som helst på dagen, og opptil 103 prosent ekstra reisetid i kveldsperioder, i motsetning til når det er fri flyt i trafikken. I Mexico må de regne opptil 219 timer med ekstra reisetid per år på grunn av trafikk.
   De andre byene i rangeringen er Bangkok (57 prosent), Istanbul (50 prosent), Rio de Janeiro (47 prosent) og Moskva (44 prosent), som utgjør de fem byene med mest trafikk i verden. Ved hjelp av data fra 2015 ser TomTom Traffic Index på trafikksituasjoner i 295 byer. 38 land på seks kontinenter – fra Roma til Rio og Singapore til San Francisco. TomTom fungerer med 14 milliarder datapunkter som er akkumulert over åtte år. Dette er det femte året på rad at selskapet offentliggjør TomTom Traffic Index.

Økt trafikk over hele verden
TomToms historiske data viser på verdensbasis en 13 prosent økning i trafikkproblemer siden 2008. Men det mest sjokkerende er forskjellen mellom kontinentene. Mens Nord-Amerikas trafikkproblemer har økt med 17 prosent, har Europas problemer økt med bare 2 prosent. Dette kan være en indikator på en økonomisk vekst i Nord-Amerika og økonomisk depresjon i Europa. De europeiske tallene er sterkt påvirket av søreuropeiske land som Italia (–7 prosent) og Spania (–13 prosent), der det har vært en markant nedgang i trafikkproblemer de siste åtte årene.

TomTom Traffic Index
– TomTom Traffic Index slippes hvert år for å hjelpe sjåførene, byer og transportplanleggere med å forstå trender i trafikken, men viktigst av alt, hvordan du kan forbedre trafikken globalt. Vi ønsker at alle skal tenke på hvordan de kan redusere mengden av tid de bruker i trafikken hver dag – og innse at vi må jobbe sammen for å løse utfordringene i trafikken. Hvis bare fem prosent av oss endret våre reiseplaner, vil vi forbedre reisetiden på de største motorveiene med opptil 30 prosent. Sammen kan vi kvitte oss med trafikkaoset, sier Petter Tønsberg, salgssjef i TomTom Norge.

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1