Tips redaksjonen
24.10.2016

Hva er fremtiden for den norske olje- og gassindustrien?

Dette og andre spørsmål blir belyst på Offshore Technology Days (OTD) i Bergen 19.–20. oktober. OTD er Norges største årlige olje- og gassutstilling med 250 utstillere fra 34 nasjoner og 25 000 besøkende.

På grunn av den lave oljeprisen er leverandører til olje- og gassindustrien under sterkt press. Alle har vært tvunget til å kutte kostnader og nøye vurdere hvilke aktiviteter de kan være med på. Å vise seg frem på OTD, Norges størse utstilling for aktørene innenfor bransjen, er kanskje ikke så dumt i en slik situasjon. Her møter de 25 000 besøkende, som alle har en relasjon til olje- og gassindustrien.  
   Utstillerne på OTD er tradisjonelt mindre og mellomstøre leverandører. For mange av dem er OTD den eneste messen de deltar på i løpet av året, og det gjør OTD så spesiell.
   Men OTD er ikke bare en arena for utstillere. Det er også et møtested for samvær med andre i bransjen og for faglig påfyll. Det starter allerede 18. oktober med en sammenkomst for utstillerne og spesielt inviterte gjester på Scandic Hotel Ørnen, der det blir servert mat og drikke til underholdning av den kjente artisten Venke Knutson.

OTD Tech Talks
Den offisielle åpningen vil skje om morgenen dagen etter av statsminister Erna Solberg. Denne dagen vil eksperter innenfor bransjen diskutere spørsmålet “Where is the Norwegian oil and gas industry heading?” Spørsmålet vil bli belyst og diskutert ved at tradisjonelle foredrag blir erstattet av intervjuer med norske politikere og representanter fra organisasjoner og industrien. Involverte organisasjoner er Norsk Petroleumsforening (NPF), The Underwater Foundation (UTC), SPE International, NITO og UPTIME Centre of Competence. Det hele starter med et dybdeintervju med statsministeren. Tech Talks, som dette initiativet kalles, omfatter 18–20 intervjuer og paneldebatter. OTD Tech Talks er en åpen og glimrende arena for å utveksle ideer og er viktigere enn noen gang for å forstå kompleksiteten i den norske olje- og gassindustrien.
  
FMC Technologies Subsea School
På dette kurset tilbyr FMC Technologies en generell introduksjon i undervannsteknologi. Det starter med en innføring i hvordan man kan skaffe seg undervannsutstyr. Deltakerne vil så bli orientert om utvikling av oljefelt og om diverse undervannssystemer, blant annet structurer, konstruksjonsprinsipper, verticale og horisontale undervannstrær, forskjellig utstyr, produksjonskontrollsystemer og tie-in- og forbindelsessystemer. Kurset gir en oversikt over nye felt, undervannsseparasjon av olje og gass og vedlikehold av undervannsinstallasjoner.
   FMC Technologies vil også arrangere såkalt “Supplier seminar” der man blir orientert om hva som kreves for å bli en leverandør til FMC Technologies.  
SPE Workshops
SPE Worksohops er et initiativ fra The Society of Petroleum Engineers (SPE), en non-profit-organisasjon som har mer enn 124 000 medlemmer i 135 land, som alle arbeider med olje- og gassproduksjon. På SPE Workshops vil deltakerne kunne lære mer om industriens teknologier og “best practices”. Kursene vil bli holdt i OTD Exhibition Centre. 

Oktoberfest
Arrangørene av OTD regner med at flere enn 2000 gjester vil delta på den 14. Oktoberfesten i Haukelandshallen 19. oktober. Dette er en tradisjonell fest som er reservert utstillere og inviterte gjester. Her blir det servert øl og tradisjonell tysk mat, og det blir livlig underholkdning. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1